Calendarul lansărilor de noi maşini. 40 de modele vor veni pe piaţa locală în acest an

Autor: Bogdan Alecu Postat la 16 ianuarie 2014 1767 afişări

Lansarea de noi modele sau reinventarea unora deja existente reprezintă o gură de oxigen pentru fiecare marcă auto. Anul 2014 se anunţă aglomerat în noutăţi, cu peste 40 de premiere pe piaţa locală.

Calendarul lansărilor de noi maşini. 40 de modele vor veni pe piaţa locală în acest an

VEZI AICI CALENDARUL LANSĂRILOR LA REZOLUŢIE MAXIMĂ

Cei mai mulţi dintre dealerii şi importatorii auto de pe piaţa auto locală văd anul 2014 ca unul de revenire, primul după şase ani în care vânzările de maşini din România au cunoscut numai scăderi.

Ca parte a acestei reveniri, aproape toate mărcile prezente pe piaţa locală au în plan lansarea de noi modele care să susţină revenirea.

Cum era de aşteptat, şi în 2014 cele mai multe premiere vor fi lansate de brandurile premium, care au în plan, la nivel internaţional şi pe fiecare piaţă în parte, să atingă noi maxime istorice. Pentru acest lucru, au nevoie de cât mai multe modele, pe cât mai multe nişe şi segmente. Divizia de autoturisme a Mercedes-Benz România va avea în cursul anului 2014 cinci lansări importante. Primele sunt programate pentru luna martie, când vor fi lansate modelele GLA şi noua generaţie a

C-Klasse, urmate de S-Coupe în iunie, iar alte două urmează a fi lansate spre finalul anului. GLA, primul SUV premium de clasă mică lansat pe piaţa europeană, va avea un preţ de pornire de circa 30.500 de euro pentru versiunea de bază, GLA200, şi de 39.000 de euro cu TVA.

Noul C-Klasse vine tot de la 39.000 de euro.„Ne aşteptăm ca noile modele să aibă un impact semnificativ asupra vânzărilor, mai ales că vom extinde gama New Generation Compact Cars cu SUV-ul compact GLA şi vom veni şi cu noua generaţie a C-Klasse„, a spus Valeriu Zaharia, director de vânzări şi marketing pentru Mercedes-Benz autoturisme în cadrul Mercedes-Benz România.

În primele 11 luni ale anului trecut înmatriculările de autoturisme ale mărcii premium germane au crescut cu aproape 14% faţă de perioada similară a anului trecut, la peste 1.700 de unităţi, în timp ce BMW şi Audi au scăzut în acelaşi interval cu peste 20%, la 1.350, respectiv 1.300 de maşini.

„Această creştere se datorează, cu siguranţă, şi modelelor nou-lansate, respectiv CLA, precum şi noilor E şi S-Klasse„, a spus Zaharia.

Spre exemplu, sedanul sportiv CLA a contribuit cu aproape 100 de unităţi la vânzările mărcii în 2013, în timp ce lansarea A-Klasse a crescut cu aproape 150% vânzările modelului compact. Iar această creştere s-a realizat pe o piaţă care a scăzut anul trecut cu aproape 10% spre 62.000 – 63.000 de maşini.

„Chiar şi în condiţiile unei pieţe încă în scădere, prin modelele nou lansate, dar mai ales prin serviciile şi produsele din zona de aftersales şi finanţare ne-am îndeplinit cu succes obiectivele de creştere a vânzărilor„, a spus Valeriu Zaharia.

În total, anul trecut Mercedes-Benz a avut o cotă de piaţă de 28% din înmatriculările de maşini premium - luând în calcul atât principalii concurenţi, cât şi mărci precum Alfa Romeo, Jaguar, Land Rover, Volvo, Lexus sau Porsche - şi de 3,3% din total înmatriculări autoturisme. „Pentru anul 2014 vizăm o continuare a creşterii cotei de piaţă, atât în segmentul competitiv, cât şi în piaţa totală. Suntem convinşi că şi în 2014 vom continua trendul ascendent pe care ne aflăm„, a spus Zaharia.

BMW, cel de-al doilea brand premium ca vânzări din 2013, pregăteşte lansarea a nu mai puţin de nouă noi modele în 2014, dintre care cele mai multe reprezintă modele de nişă. „Anul 2014 va marca debutul  unor serii de modele spectaculoase, cu un impact puternic de imagine. Din acest punct de vedere, cea mai aşteptată lansare va fi cu siguranţă a noilor BMW M3 şi M4„, au declarat reprezentanţii BMW Group România.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/calendarul-lansarilor-de-noi-masini-40-de-modele-vor-veni-pe-piata-locala-in-acest-an-11910787
11910787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.