Băsescu spune că i-a transmis lui Van Rompuy "frustrarea noastră" că proiectul Nabucco a fost abandonat

Postat la 16 ianuarie 2014 53 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că a transmis, în discuţia cu acesta, "frustrarea noastră" că proiectul Nabucco a fost abandonat.

Băsescu spune că i-a transmis lui Van Rompuy "frustrarea noastră" că proiectul Nabucco a fost abandonat

 "Nu în ultimul rând, problematica legată de energie şi de frustrarea noastră că Nabucco, un proiect european, a fost abandonat", a spus Băsescu, după întâlnirea cu Van Rompuy.

România a avut ca prioritate pentru asigurarea alimentării cu gaze gazoductul Nabucco, care urma să fie dezvoltat alături de Austria, Bulgaria, Ungaria, Turcia şi Franţa. Nabucco ar fi transportat gaze până în Austria. Anul trecut însă proiectul a eşuat, din cauză că acţionarii nu au reuşit să asigure furnizori de gaze prin conductă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-spune-ca-i-a-transmis-lui-van-rompuy-frustrarea-noastra-ca-proiectul-nabucco-a-fost-abandonat-11914410
11914410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.