Dacia: Romania nu mai concureaza cu Europa de Vest pentru investitii, ci cu Maroc, India si China

Postat la 05 octombrie 2010 26 afişări

Romania este in continuare competitiva, in viziunea Renault, in raport cu tarile vest-europene in ceea ce priveste industria auto, dar acum are o concurenta puternica din partea unor tari precum Maroc, India si China, in opinia lui Jacques Chauvet, presedintele Automobile Dacia si directorul Renault pe regiunea Euromed.

Daca in trecut principalele motive care au atras constructori precum Renault la Mioveni si Ford la Craiova erau legate de costuri si salarii, locul Romaniei in ceea ce priveste industria auto este acum amenintat de alte piete emergente, in conditiile in care la noi investitiile atat in extinderea infrastructurii rutiere si feroviare sunt la un nivel scazut.

Pe fondul lansarii Duster, Dacia va produce la Mioveni in acest an aproape 330.000 de autovehicule, din care 300.000 vor fi exportate catre piete vest-europene. "Datorita Duster cifra de afaceri a Dacia va creste anul acesta la peste 2 miliarde de euro, in conditiile in care uzina a functionat la capacitate maxima", spune Chauvet.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
industrie,
Dacia,
Renault,
Chauvet,
concurenta,
salarii,
Duster
/analize/transporturi/dacia-romania-nu-mai-concureaza-cu-europa-de-vest-pentru-investitii-ci-cu-maroc-india-si-china-7446559
7446559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.