Vicepresedintele PAID: ”Era de asteptat ca asigurarile obligatorii de locuinte sa nu penetreze mediul rural”

Autor: Ana Raduta Postat la 29 septembrie 2010 13 afişări

Asigurarile obligatorii pentru locuinte au fost puse in vanzare la 15 iulie, insa pana acum asiguratorii au vandut foarte putin: 50.000 de polite, in conditiile in care in Romania sunt opt milioane de locuinte.

La doua luni si jumatate de la lansare, asigurarile obligatorii de locuinte nu au reusit sa atraga foarte multi clienti, iar acoperirea in zona rurala este aproape nesemnificativa, desi casele din aceste zone sunt cele mai predispuse la a fi afectate de o calamitate naturala.

Surse din industrie spun ca tocmai acest risc major de daune i-a facut pe unii asiguratori sa refuze promovarea si vanzarea acestor polite in mediul rural.

Altii spun insa ca inca nu a fost suficient promovat acest tip de asigurari, insa dupa aparitia spoturilor TV situatia se va amelioara, inclusiv in ceea ce priveste acoperirea in zona rurala.

Mai mult decat atat, jucatorii din aceasta piata sunt de parere ca la sfarsitul celor sase luni de gratie - perioada pe care romanii o au la dispozitie pentru a incheia o polita obligatorie de locuinta, dupa care vor fi sanctionati prin amenzi - numarul locuintelor asigurate va fi exponential mai mare.

Nicolae Musat, vicepresedintele PAID si directorul general al City Insurance, spune ca firma pe care o conduce a vandut pana acum 500 de astfel de polite, dar estimeaza ca la jumatatea lunii ianuarie 2011, atunci cand se vor incheia cele sase luni, va avea in portofoliu intre 25.000 si 30.000 de asigurari obligatorii de locuinte vandute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
locuinte,
vanzari,
PAID,
daune,
polite
/analize/servicii-financiare/vicepresedintele-paid-era-de-asteptat-ca-asigurarile-obligatorii-de-locuinte-sa-nu-penetreze-mediul-rural-7431652
7431652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.