Romania, intre tarile cu risc de contagiune cu criza greceasca

Postat la 29 aprilie 2010 40 afişări

Doua surse de analiza care in mod obisnuit publica estimari pesimiste despre Europa Centrala si de Est au reactionat la criza greceasca, sustinand ca Romania, Bulgaria si Ungaria sunt pietele cele mai expuse la contagiune regionala.

Pentru Neil Shearing, analist la grupul de cercetare Capital Economics, cu sediul la Londra, aversiunea la risc a investitorilor ingrijorati de problemele Greciei a facut ca nici o tara sa nu mai fie imuna la turbulente, astfel incat "cel mai probabil pietele financiare din regiune vor suferi in continuare, pana ce situatia revine sub control". Shearing indica Bulgaria, Romania si Ungaria drept tarile cu cel mai mare risc de contagiune.

Pana la decizia din aceasta saptamana a Standard & Poor's de a retrograda Grecia, Portugalia si apoi Spania (ratingul de credit suveran al Greciei este acum la acelasi nivel cu cel al Romaniei), pietele din Europa Centrala si de Est au fost un teritoriu sigur pentru investitori, care au apreciat eforturile Ungariei, ale Romaniei si ale Letoniei de a reduce cheltuielile in sectorul public, noteaza Bloomberg, insa situatia s-a schimbat in ultimele zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
Danske,
Unicredit,
Capital Economics,
Isarescu,
/analize/servicii-financiare/romania-intre-tarile-cu-risc-de-contagiune-cu-criza-greceasca-6072772
6072772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.