Cine este co-fondatoarea grupului care are active în administrare în restructurare cu o valoare de 1 mld. de euro în România

Postat la 05 iunie 2024 1023 afişări

Cine este co-fondatoarea grupului care are active în administrare în restructurare cu o valoare de 1 mld. de euro în România

100 Cele mai puternice femei din business. Andreea Cionca Anghelof, Managing director & co-founder, Impetum Group

Valoare active în administrare în investment: 150 mil. euro

Valoare active în administrare în restructurare: 1 mld. euro

Număr de angajaţi: 120


Biografie:

Este cofondatoare a Impetum Group - consorţiul de business care a creat soluţiile de investiţii Roca Investments, Roca X, Agista - dar şi a CITR - liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare. Cu peste 17 ani de experienţă în antreprenoriat, ariile ei predilecte sunt managementul crizei, transformarea afacerii şi brand & culture. 


► Cu 20 de ani în urmă, mă pregăteam pentru a avea o carieră în magistratură, având aspiraţia de a deveni judecător. Însă destinul m-a ghidat pe un cu totul alt drum, mult mai dinamic. M-am angajat în CITR; iniţial, am fost atrasă de acest domeniu din curiozitate, dar apoi am rămas din pasiune. Mi se părea că sunt un fel de doctor de companii. Aşa că am rămas în antreprenoriat şi alături de partenerii mei, am cofondat un ecosistem de companii, reinventându-mă la rândul meu de câteva ori.

► Realitatea s-a dovedit mai spectaculoasă decât anticipam. Câţiva ani după angajare, am avansat în poziţia de managing partner în CITR. Am avut multe roluri de-a lungul carierei mele în domeniile: legal, managementul de criză, comercial, branding, cultură organizaţională şi, mai recent, investiţii. Am fost, în primul rând, curioasă să explorez orice îmi putea fi util şi am fost setată mereu să învăţ lucruri noi. M-am adaptat schimbărilor cu uşurinţă pentru că aveam în minte o misiune.

► Mă aştept ca lucrurile să continue să evolueze într-un ritm mult mai dinamic. Riscul pe care îl văd în societatea noastră, în relaţia cu viitorul şi cu acceleraţia către inovaţie este legat de armonie. Dacă vom accelera fără a ţine cont de valorile noastre, riscăm să nu avem timp să adăugăm substanţă. Or goana după formele fără substanţă nu poate fi considerată dezvoltare, ci doar propagare accelerată. În faţa AI şi a inovaţiei accelerate, sper să nu uităm să rămânem oameni, ancoraţi în valorile noastre.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.