Cei mai noi milionari în euro de la BVB

Postat la 19 iulie 2021 7981 afişări

Cei mai noi milionari în euro de la BVB

Luna iulie a adus cinci noi milionari în euro după listarea ONE şi Simtel.

1.Victor Căpitanu (41 ani) şi Andrei Diaconescu (45 de ani) sunt acţionarii majoritari ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, companie care şi-a majorat capitalul social cu 10% printr-o ofertă de circa 260 mil. lei. La preţurile din prima zi de tranzacţionare, capitalizarea ONE ajunsese la circa 2,9 mld. lei.

2. În urma ofertei, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu au fiecare câte 29,73% din ONE, comparativ cu 32,7% cât era participaţia înainte de ofertă, adică un pachet de circa 385 milioane de acţiuni. La preţul de tranzacţionare de

1,98 lei la momentul redactării acestei ştiri (miercuri, 14.07), deţinerea fiecăruia la ONE este de peste 835 de milioane de lei.

3. Cei doi şi-au început cariera la Alpha Bank. Căpitanu este absolvent al Facultăţii de Finanţe Bănci din cadrul ASE şi deţine o diplomă CFA din 2005. A urmat Executive Private Equity Program la Universitatea Harvard şi un Executive Program la Universitatea  Singularity din Silicon Valley. Andrei Diaconescu deţine un EMBA de la ASEBUSS şi o diplomă în drept internaţional din partea universităţii Macedonia din Salonic. Şi-a început cariera în 1997 la Alpha Bank, unde a ocupat mai multe poziţii de conducere.

4. Iulian Nedea (director general), SergiuBazarciuc (director operaţiuni) şi RaduVilău (director tehnic), fondatorii Simtel, listată pe 1 iulie la BVB, deţin fiecare 26% din compania care se tranzacţionează sub simbolul SMTL. Aceasta a început tranzacţionarea la o capitalizare de 160 mil. lei,  cu 80% mai mult decât evaluarea din prospectul de listare de la finele lunii mai. Astfel, averea la bursă a fiecăruia dintre ei, dată prin deţinerea la Simtel Team, ajunsese la peste 40 de milioane de lei la câteva zile de la listare. Primele incursiuni antreprenoriale ale celor trei datează din anii de studenţie, când au lansat şi administrat un service GSM la Piaţa Romană în Bucureşti. În 2005 au decis să vândă afacerea şi au înfiinţat o nouă companie, Eurocom Center SRL, specializată în integrarea de echipamente de telecomunicaţii. În 2010, cei trei au înfiinţat Simtel Team după ce doi clienţi importanţi au solicitat să aibă exclusivitate pentru serviciile furnizate, se arată în prospectul de listare.

5. Iulian Nedea a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în Inginerie electronică şi telecomunicaţii. Sergiu Bazarciuc a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în Inginerie electronică şi telecomunicaţii. Radu Vilău a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTO INFO,
milionari,
BVB,
capitalizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.