Bistromar la Timona | Frigonet – Curierul tău frigo

Postat la 20 ianuarie 2023 70 afişări

Bistromar la Timona | Frigonet – Curierul tău frigo

Frigonet – Curierul tău Frigo este un serviciu oferit de Frigonet Logistics, divizia de transport şi logistică a Bistromar la Timona, companie sub a cărei umbrelă se află trei divizii de business: Frigonet Logistics, Alfredo Seafood şi BistroMar – restaurant pe bază de peşte şi fructe de mare, şi a fost iniţial înfiinţat pentru a asigura transportul şi distribuţia produselor Alfredo Seafood la temperatură dublu controlată. În prezent, serviciul deserveşte companii şi persoane fizice, la nivel naţional.

Descrierea inovaţiei:

Divizia Frigonet Logistics a fost înfiinţată de familia de antreprenori Dărmănescu, la finalul lui 2020, pentru a asigura transportul şi distribuţia, la temperatură dublu controlată, pentru peştele şi fructele de mare marca Alfredo Seafood. La scurt timp, serviciul a fost extins către companii şi persoane fizice din toată ţara, deoarece exista o nevoie pe acest segment, neacoperită de niciun alt jucător până în momentul respectiv. Astfel, toţi consumatorii produselor Alfredo Seafood, care comandă prin platforma online a companiei, vor primi la domiciliu produsele în condiţii de siguranţă alimentară maximă. În plus, Frigonet Logistics se adresează tuturor clienţilor care au nevoie de servicii de transport rutier de marfă, servicii de cross-docking şi picking, distribuţie naţională şi depozitare pentru produse refrigerate, care se livrează la temperaturi de 0-4 grade şi congelate, care trebuie transportate la -18 grade. Clienţii fac parte din două categorii: companii care au nevoie de astfel de servicii şi persoane fizice care achiziţionează produsele online şi îşi doresc să aibă certitudinea că acestea le vor fi livrate în condiţiile păstrării lanţului frigorific. În prezent, Frigonet Logistics are în portofoliu peste 100 de companii medii şi mari, cu cifre de afaceri care depăşesc un milion de euro, pentru care asigură în special distribuţie cu două zone de temperatură, în acelaşi vehicul. Printre cele mai importante destinaţii se numără marile lanţuri de supermarketuri, dar şi jucători din domeniul HoReCa şi benzinării. Investiţia iniţială s-a ridicat la circa 2,5 milioane de lei, la care s-au adăugat fonduri alocate pentru dezvoltarea portofoliului de clienţi prin achiziţia altor companii, cum a fost cazul tranzacţiei de preluare a companiei Bian Cold, în 2021. Flota auto s-a dublat pe parcursul anului trecut, ajungând actualmente la peste 30 de maşini, care au capacităţi între 500 de kilograme şi 20 de tone. Volumul lunar transportat este de aproximativ 1.000 de tone şi constă în produse cu un grad mare de perisabilitate, congelate şi refrigerate, de la peşte şi fructe de mare, la carne, îngheţată, panificaţie, legume etc. Lunar, sunt parcurşi circa 300.000 de kilometri. Iniţiatorul proiectului este Mihai-Cristian Dărmănescu, fondator al brandului Alfredo Seafood şi director general al companiei Bistromar la Timona.

Elementul de noutate:

Frigonet – Curierul tău frigo este primul serviciu de curierat pentru produse congelate şi refrigerate, din România, oferit la nivel naţional. Toţi consumatorii care comandă direct prin platforma online Alfredo Seafood îşi primesc produsele la domiciliu, în condiţii de maximă siguranţă alimentară. Transportul este asigurat zilnic, către puncte situate în toată ţara, iar depozitarea se face în cele mai bune condiţii, în huburile Frigonet Logistics din Bucureşti, Cluj-Napoca, Bacău şi Constanţa.

Efectele inovaţiei:

Înfiinţarea diviziei Frigonet Logistics a adus beneficii importante pentru compania-mamă, Bistromar la Timona, prin asigurarea transportului în condiţii de maximă siguranţă şi de păstrare a calităţii pentru produsele Alfredo Seafood. Prin intermediul acestui serviciu a crescut semnificativ şi numărul partenerilor B2B, cu mai mult de 100 de companii. Din punctul de vedere al indicatorilor de business, înfiinţarea Frigonet Logistics a contribuit la majorarea cu peste 15% anual a cifrei de afaceri a companiei. În plus, notarea adusă de acest serviciu, care este primul business de curierat la temperatură dublu controlată asigurat în toată ţara, este un câştig la nivelul întregii pieţe. Astfel, prin lansarea Frigonet Logistics, un număr mare de companii şi persoane fizice pot beneficia de transport şi depozitare pentru produse cu înalt grad de perisabilitate. Investiţiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu aproximativ 20% decât în condiţii de monotemperatură, acesta fiind principalul motiv pentru care Bistromar la Timona este printre foarte puţinele companii care au o asemenea activitate. De asemenea, au fost asigurate peste 50 locuri de muncă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.