Asigurarile generale non-auto si cele de viata au adus profit pentru Allianz-Tiriac in primul semestru

Autor: Ana Raduta Postat la 16 august 2011 44 afişări

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul semestru al anului 2011 cu un profit inainte de impozitare de 5,5 milioane de lei. Veniturile totale din activitatea de asigurari generale si de viata s-au situat la 460,3 milioane de lei, in scadere cu 15 % comparativ cu subscrierile de 542,9 milioane de lei in aceeasi perioada din anul anterior.

"Portofoliul nostru isi schimba structura, iar efectele acestor transformari se resimt atat la nivelul veniturilor, cat si al profitabilitatii. Continuam sa inregistram o evolutie pozitiva a volumului de subscrieri pe segmentele non-auto, inclusiv pe asigurari de viata, in timp ce clasele auto inregistreaza contractii", spune Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari. In primele sase luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 410 milioane de lei, cu 17% mai putin decat in acelasi interval din 2010.

Clasele de asigurari non-auto isi continua evolutia pozitiva, inregistrand, cumulat, o crestere de circa 5%, pana la un nivel semestrial de 120 milioane de lei. Liniile auto sunt insa cele care, cu cea mai ridicata pondere in portofoliu, au determinat nu doar tendinta evolutiei afacerilor de asigurari generale ale companiei, ci si amplitudinea cu care s-a manifestat aceasta tendinta. Volumul subscrierilor semestriale de asigurari auto (Casco si RCA, cumulat) a scazut pana la valoarea de 290 milioane de lei, fata de 381 de milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut, contractia venind, in exclusivitate, din doua surse: leasing si RCA.

"Piata non-life continua sa fie una <soft>, iar acest lucru este evidentiat de faptul ca, pe multe dintre clasele de asigurari generale, primele medii au continuat sa coboare si in aceasta prima jumatate de an. Daca in ceea ce priveste politele de asigurari de locuinte prima medie a scazut in principal ca urmare a reducerii valorii expunerii mdii per locuinta asigurata, situatia este cu totul alta la nivelul portofoliului RCA. Pentru piata romaneasca, segmentul RCA este <calcaiul lui Ahile>, o zona cu atat mai sensibila cu cat ne apropiem de momentul nu foarte indepartat de aplicare a regulilor Solvency II", considera Rangam Bir.

Activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie pozitiva, primele brute subscrise evidentiind o crestere de 8%, de la 46,9 milioane de lei in primele sase luni din 2010, la 50,6 milioane de lei in semestrul unu din 2011.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/asigurarile-generale-non-auto-si-cele-de-viata-au-adus-profit-pentru-allianz-tiriac-in-primul-semestru-8625459
8625459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.