Anca Bidian: Eu cred că revenirea postpandemică va fi combinată, adaptată fiecărui model de business. În acelaşi timp, cred că vor câştiga teren modele office share/coworking/hub

Postat la 29 aprilie 2021 44 afişări

Anca Bidian: Eu cred că revenirea postpandemică va fi combinată, adaptată fiecărui model de business. În acelaşi timp, cred că vor câştiga teren modele office share/coworking/hub

CEO Kiwi Finance


Cifră de afaceri (2020): 24,5 mil. lei Profit (2020): 4,6 mil. lei Număr de angajaţi: N/A


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Mi-am reamintit şi mi-am recăpătat obiceiul să privesc oamenii în ochi. Acum ne-a obligat masca pentru că practic vedem doar ochii celorlalţi, însă eu fac parte dintr-o generaţie pentru care ochii celuilalt ţineau loc şi de Facebook şi de Instagram şi de WhatsApp şi de orice alt device sau aplicaţie. Nu ştiu dacă e chiar o lecţie, dar e o nostalgie extrem de plăcută.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Cea mai importantă decizie a fost, categoric, să ne adaptăm situaţiei şi să continuăm activitatea. Crizele sunt diferite, însă o regulă este valabilă pentru toate: să nu stai şi să aştepţi să se termine. Aşteptatul în orice criză e moarte curată, iar acesta e un lucru pe care ştim să-l facem foarte bine în crize: să luăm orice oportunitate din piaţă, să ne mişcăm, să inovam şi chiar să ne creăm propriile oportunităţi. Şi am ieşit întotdeauna învingători din crizele prin care Kiwi a trecut până acum.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Noi avem o comunitate kiwiotă care ne motivează, ne ajută şi ne asigură că nu suntem singuri. În ultimul an cred că acest spirit a fost cel puţin la fel de important pentru colegii mei aşa cum a fost pentru mine.

—   Work from home sau de la birou?

Eu cred că revenirea postpandemică va fi combinată, adaptată fiecărui model de business. În acelaşi timp, cred că vor câştiga teren modele office share/coworking/hub. Tendinţa era evidentă, dar pandemia a accelerat necesitatea acestui model în detrimentul modelelor vechi, ineficiente şi costisitoare. Cât despre experienţa prin care am trecut cu toţii în ultimul an, cred că „work from home” se încadrează perfect în proverbul „ai grijă ce-ţi doreşţi că s-ar putea să ţi se întâmple”. Prepandemie, work from home era aspiraţional, acum vedem că a fost totuşi prea mult. Nu cred că cineva ar fi fericit să continue în felul acesta indiferent de «work» sau de «home».

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Eu cred că îmi iau energia din criza însăşi. Am trecut prin mai multe crize şi de fiecare dată energia mi-a venit din ambiţie şi putere şi spirit de luptător. Întotdeauna am spus că atunci când e uşor poate toată lumea, dar învingătorii se nasc din provocări. Şi am grijă de fiecare dată să am cu mine şi în jurul meu oameni cu acelaşi spirit de învingători.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Poate e un truism, dar oamenii dragi mie m-au inspirat şi mi-au dat putere: familia, prietenii şi colegii mei.

—   Putere vs. feminitate:

Puterea şi feminitatea de fapt se completează. Sensibilitatea feminină nu înseamnă slăbiciune şi nici putere nu înseamnă forţă brută. Puterea feminină este subtilă şi sofisticată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.