100 TINERI MANAGERI DE TOP DIN ROMÂNIA 2022. Oana Mihaela Bâra: Lecţii care nu se uită niciodată

Postat la 25 iulie 2022 278 afişări

100 TINERI MANAGERI DE TOP DIN ROMÂNIA 2022. Oana Mihaela Bâra: Lecţii care nu se uită niciodată

Vârstă: 40 de ani

Funcţie: Coordonator Programe de Finanţare

Companie: Banca Comercială Română                 

Venit operaţional (2021): 3,79 mld. lei

Număr de angajaţi (la 31.12.2021, la nivel de grup): 5.342

Experienţă: Peste 15 ani de experienţă în domeniul programelor de finanţare europene şi naţionale, iar în banking doi ani.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes? 

Pentru mine succesul este determinat de muncă, inteligenţă (inclusiv emoţională), etică şi adaptabilitate. Ambiţia şi talentul sunt importante, însă departe de a fi suficiente şi nici nu cred că dau rezultate bune dacă nu sunt prezente ambele în aceeaşi măsură, în completarea celor amintite anterior.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?        

O maşină care să permită dilatarea timpului – sunt o fire foarte activă, am multe idei şi, din păcate, uneori simt că nu îmi ajung orele dintr-o zi să le bifez pe toate. În aceeaşi notă, cred că m-ar ajuta să am un pic mai multă răbdare.

În ce loc te simţi cea mai fericită?        

Contează mai puţin locul – este mult mai importantă compania: dacă eşti înconjurat de oamenii dragi, eşti fericit aproape oriunde. Însă, locul în care îmi încarc bateriile de fiecare dată când ajung acolo este Piatra-Neamţ, oraşul meu natal.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?       

Eu sunt adepta atitudinii pozitive chiar şi faţă de provocări, sunt recunoscătoare pentru experienţele de până acum şi cred că aş da nota 9 – pentru că mereu este loc de mai bine şi asta mă motivează şi entuziasmează.

Cine este mentorul tău?           

Mama a fost şi rămâne mentorul meu – de la ea am învăţat importanţa independenţei ca femeie şi că independenţa adevărată o obţii prin muncă, responsabilitate şi corectitudine. Totodată m-a învăţat şi să îmi îmbrăţişez feminitatea şi că este extrem de important să poţi intra cu capul sus oriunde.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?          

Să reuşim să ne păstrăm umanitatea şi busola morală în condiţiile în care performanţa individuală este măsurată de cele mai multe ori în funcţie de cifre seci.

PROFILUL Oanei-Mihaela Bâra a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP DIN ROMÂNIA, EDIŢIA 2022. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Oana Mihaela Bâra

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.