Zece întrebări pe care trebuie să le puneţi la interviul de angajare

Autor: Ana Raduta Postat la 02 martie 2012 1758 afişări

Un interviu de angajare nu trebuie văzut ca un test doar pentru candidat, ci şi pentru angajator. Este chiar recomandat ca viitorii angajaţi să afle informaţiile care îi interesează chiar de la angajator.

Potrivit Business Insider, secretul unui interviu reuşit constă nu neapărat în ce spunem în faţa angajatorului, ci şi în ceea ce-i întrebăm. Adresarea întrebărilor potrivite spune multe despre candidat, despre capacitatea sa de analiză, dar şi despre curajul de a lua cuvântul şi de a spune ce gândeşte. Astfel de întrebări pot crea o legătură între candidat şi intervievator, iar faptul că aţi avut curajul de a le adresa se poate transforma într-un avantaj competitiv pentru dumneavoastră.

O astfel de întrebare, aşa cum apare în cartea "Power Questions: Build Relationships, Win New Business, and Influence Others", a lui Andrew Sobel, ar fi "Ce oportunităţi credeţi că aveţi pentru a creşte eficienţa vânzărilor?". Această întrebare este potrivită mai cu seamă candidaţilor care au aplicat pentru un post în departamentul de vânzări.

Urmează setul de întrebări din categoria "De ce?", care să fie legate de evenimente recente din istoria companiei. În mod evident, pentru a pune astfel de întrebări, candidatul trebuie să fie pregătit şi să fie informat cu privire la activitatea companiei.

În acelaşi timp, sunt recomandate şi întrebările privind experienţa personală a intervievatorului în cadrul companiei, dar şi sfaturi sau recomandări referitoare la îmbunătăţirea unor procese din companie. Este important să întrebaţi şi despre oportunităţile de dezvoltare în cadrul companiei în următorii ani şi, în aceeaşi măsură, puteţi cere un profil al oamenilor care sunt apreciaţi în organizaţie. În cele din urmă, întrebaţi angajatorul de ce un candidat ar accepta un post în compania respectivă şi nu în cea a competitorilor şi cum ar departaja directorul de resurse umane doi candidaţi cu nivel similar de experienţă şi competenţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
interviu,
angajare,
interviu
/analize/resurse-umane/zece-intrebari-pe-care-trebuie-sa-le-puneti-la-interviul-de-angajare-9363882
9363882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.