Salariile se subtiaza, somerii se dubleaza

Postat la 11 ianuarie 2009 49 afişări

O dublare a ratei somajului, corelarea salariilor cu productivitatea, in final o corectie a pietei muncii ar fi coordonatele anului 2009. Iar intoarcerea acasa a catorva sute de mii de romani din strainatate va complica lucrurile.

Cati oameni vor fi concediati? 

Faptul ca vom avea parte de concedieri masive este deja o certitudine. Angajatori si lideri ai sindicatelor spun ca doar pana acum au fost planificate cateva mii de disponibilizari pentru 2009, dar ca realitatea va depasi acest prag. Primele vizate sunt industria auto, textilele, dar si anumite zone din FMCG. Rata estimata a somajului este de aproximativ opt procente, in conditiile in care rata medie din 2008 a fost de 3,9%, potrivit ANOFM. 

Mai cresc salariile? 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analize,
dileme,
economie,
previziuni 2009
/analize/resurse-umane/salariile-se-subtiaza-somerii-se-dubleaza-3732358
3732358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.