Robert Redeleanu pleacă de la conducerea Scandia

Autor: Ioana Mihai Postat la 25 august 2011 374 afişări

Robert Redeleanu, director general al Scandia, îşi încheie mandatul la conducerea companiei. Scandia este unul dintre cei mai importanţi producatori români de produse alimentare.

Redeleanu a venit la conducerea Scandia cu un mandat care a vizat o nouă strategie de dezvoltare profitabilă, modernizarea şi restructurarea companiei, rebrandingul şi relansarea portofoliului de produse precum şi finalizarea investiţiei de peste 40 milioane de euro şi lansarea noilor capacităţi de producţie construite lângă Sibiu.

Strategia companiei a inclus şi dezvoltarea agresivă a businessului de export (estimat la 8% din cifra de afaceri în 2011) prin lansarea brandului Scandia în Ungaria, Bulgaria şi Moldova, consolidarea cotei de piaţă în România prin inovaţie continuă, precum şi lansarea a noi segmente de business precum QSR (restaurante cu servire rapidă). În 2010, Scandia Sibiu s-a rebranduit în Scandia Food, o companie cu viziunea de a deveni lider pe piaţa producătorilor de alimente din România.

"A fost un mandat complex şi o oportunitate extraordinară de a contribui la modernizarea completă a uneia dintre cele mai importante companii româneşti, lider în pieţele pe care activează şi cu un portofoliu de branduri care, definite acum strategic, vor constitui nume importante pe piaţa de produse alimentare", a declarat Redeleanu.

Scandia Food este lider pe piaţa conservelor pe bază de carne din România, avand o cotă de piaţă în volum de peste 54% (sursa: MEMRB, iunie-iulie 2010), în creştere cu aproape un procent faţa de aceeaşi perioadă din 2009.

În cea mai mare categorie a acestei pieţe, pate cu ficat, Scandia Food a atins în iunie-iulie 2010 o cotă în volum de peste 70%, în creştere cu aproape trei puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Scandia Food este prezentă în România prin mărcile sale principale: Scandia Sibiu Bucegi şi Sadu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
fmcg,
robert redeleanu,
scandia
/analize/resurse-umane/robert-redeleanu-pleaca-de-la-conducerea-scandia-8653007
8653007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.