Octavian Bădescu pleacă de la cârma Retailplus Eastern Europe

Autor: Ioana Mihai Postat la 24 noiembrie 2011 211 afişări

După ce a fost CEO al Retailplus Eastern Europe timp de trei ani şi jumătate, Octavian Bădescu, se va retrage, la începutul anului viitor, din funcţia pe care o ocupă, în condiţiile în care îi expiră mandatul de management.

Board-ul de conducere al companiei (din care face parte şi Octavian Bădescu) urmează să nominalizeze în cursul lunii viitoare un înlocuitor. Cel mai probabil, acesta va fi Alexandru Zudor, actualmente manager operaţional în cadrul aceleiaşi firme.

Octavian Bădescu, fondator al Retailplus, şi-a motivat decizia prin dorinţa de a se dedica mai mult atât familiei, cât şi altor proiecte antreprenoriale.

"În cursul lunii septembrie, am comunicat firmei această intenţie şi mă bucur că dorinţa mea a fost înţeleasă şi acceptată. În actuala conjunctură, dar şi pe viitor, Retailplus va avea nevoie de un CEO care să fie dedicat 100% din punct de vedere al timpului si preocupării. Compania dispune de resursele umane necesare pentru a evolua bine şi în următorii ani, obiectivul asumat fiind acela de a deveni lider în Sud-Estul Europei pe această nişă de piaţă", a declarat Octavian Bădescu.

Octavian Bădescu a fondat Retailplus Eastern Europe, în 2008, alături de Gilad Hass şi Nyr Manor, care deţineau o companie similară în Israel. Anul acesta, o companie din grupul Nielsen, lider mondial în cercetarea de piaţă, a intrat în acţionariatul firmei, achiziţionând 51% din acţiuni.

Retailplus Eastern Europe este lider de piaţă pe segmentul de "in-store observation", cifra de afaceri estimată pentru 2011 fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro, în creştere cu cca. 50% faţă de anul trecut. În cursul acestui an, compania şi-a extins regional serviciile, zonele acoperite fiind Bulgaria şi ţările din spatiul ex-iugoslav. Printre clienţii Retailplus Eastern Europe se numără companii precum Carlsberg, Heineken, Coca Cola sau Unilever.

Octavian Bădescu, care deţine încă 16% din companie prin intermediul vehiculului investitional Finarte Investments Ltd, este un antreprenor activ în mai multe domenii. El este cunoscut, cu precădere, în piaţa de curierat, de numele sau legându-se şi brand-ul Sameday Courier, al cărui fondator şi acţionar majoritar este.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/octavian-badescu-pleaca-de-la-carma-retailplus-eastern-europe-9003330
9003330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.