Fondatorul LinkedIn vorbeşte despre felul în care companiile îşi bat joc de angajaţi: "Cotele la care a ajuns acest fenomen sunt alarmante"

Postat la 09 mai 2016 3349 afişări

Fondatorul LinkedIn vorbeşte despre felul în care companiile îşi bat joc de angajaţi: "Cotele la care a ajuns acest fenomen sunt alarmante"

Vremurile în care un angajat îşi petrecea întreaga carieră la un singur angajator au apus demult, iar încrederea dintre angajat şi angajator este distrusă, susţine Reid Hoffman, cofondator al LinkedIn. Companiile primesc noii angajaţi care sunt conştienţi că pot fi concediaţi oricând şi motivul poate fi oricare, relatează Business Insider.

Angajaţii susţin că sunt loiali, dar imediat ce primesc o mai bună ofertă de muncă nu au nevoie de mai mult de un minut pentru a se hotărî, susţine Reid Hoffman, cofondator al LinkedIn, în cartea pe care a publicat-­o recent, The Alliance­­­­׃ Managing Talent in the Networked Age. Situaţia despre care vorbeşte Hoffman, adaugă tot el, duce la faptul că mai toate companiile îşi pierd cei mai valoroşi angajaţi, iar cotele la care a ajuns acest fenomen sunt alarmante.

În cartea The Alliance­­­­­­­­­­׃ Managing Talent in the Networked Age, Hoffman şi antreprenorii Ben Casnocha şi Chris Yeh explică cum companiile pot atrage şi menţine cei mai valoroşi angajaţi prin formarea unei alianţe de pe urma căreia cu toţii au de câştigat. Autorii au creat o prezentare care subliniază principalele principii expuse de carte, pe care Hoffman şi liderii LinkedIn le-au folosit pentru a creşte o companie în Silicon Valley. Prezentarea, care cuprinde 82 de slideuri este deopotrivă captivantă şi intrigantă, iar primele slideuri conţin următoarele mesaje׃

1. Observă că azi este prima zi de muncă la noul loc de muncă.

2. Managerul te primeşte cu entuziasm.

3. ... îţi urează bun venit în familie

4. şi îşi exprimă speranţa că vei face parte din companie pentru mulţi ani

5. Între timp, îţi declari loialitatea faţă de noul angajator

5. dar când managerul te lasă în grija celor de la HR...

6. unde afli că eşti în perioada de probă care durează 90 de zile

7. iar după 90 de zile vei fi un angajat ce poate fi concediat în orice moment

8. cu orice tip de motiv

9. sau fără niciun motiv

10. tocmai ai experimentat stilul DISCONNECT al angajatorilor din era modernă.

11. Companiile aşteaptă loialitate fără a oferi în schimb securitatea locului de muncă sau dezvoltare profesională.

Prezentarea mai cuprinde alte 70 de slideuri în care autorii subliniază că între angajaţi şi angajatori trebuie creată o alianţă, astfel încât să existe o situaţie în care toată lumea are de câştigat.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/fondatorul-linkedin-vorbeste-despre-felul-in-care-companiile-isi-bat-joc-de-angajati-cotele-la-care-a-ajuns-acest-fenomen-sunt-alarmante-15295223
15295223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.