Peste 240.000 de persoane au protestat în Polonia împotriva Guvernului, susţinând locul ţării în UE

Postat la 08 mai 2016 103 afişări

Peste 240.000 de persoane au manifestat sâmbătă în Varşovia pentru ca Polonia să îşi păstreze locul în Uniunea Europeană, ameninţat, potrivit acestora, de politica conservatorilor aflaţi la putere, a anunţat primarul capitalei poloneze, citat de site-ul publicaţiei Le Monde.

Peste 240.000 de persoane au protestat în Polonia împotriva Guvernului, susţinând locul ţării în UE

Acest protest este unul dintre cele mai importante din Polonia de la căderea regimului comunist, în anul 1989.

Organizat la apelul iniţiativei civice Comitetul de apărare a democraţiei (KOD), protestul a reunit reprezentanţi din majoritatea partidelor de opoziţie parlamentare, printre ele numărându-se Platforma civică (PO, liberal), Nowoczesna (liberal) şi Partidul Ţărănesc (PSL), precum şi formaţiuni extraparlamentare, precum Partidul Social-Democrat (SLD) şi Partidul Verzilor, sub sloganul "Noi suntem şi vom rămâne în Europa".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-240-000-de-persoane-au-protestat-in-polonia-impotriva-guvernului-sustinand-locul-tarii-in-ue-15294021
15294021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.