A lucrat zece ani într-o bancă din România ca să ajungă coordonator de resurse umane pentru o divizie din Europa Centrală şi de Est

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 04 martie 2015 850 afişări

În echipa de management a Citi pe plan local 40% din poziţii sunt ocupate de femei, diversitatea fiind una din priorităţile departamentelor de resurse umane ale instituţiei financiare.

A lucrat zece ani într-o bancă din România ca să ajungă coordonator de resurse umane pentru o divizie din Europa Centrală şi de Est

"În Citi avem ca obiectiv un mix echilibrat de femei şi bărbaţi în poziţii de conducere. Aceasta a dovedit şi continuă să asigure o mai bună dinamică în cadrul echipei, perspective şi idei diverse, un mediu profesional şi un grad ridicat de empatie ca premise ale unei performanţe deosebite“, spune Carmen Maftei. Ea are 36 de ani şi este director resurse umane pentru Citi România şi Bulgaria şi coordonator regional resurse umane pentru diviziile de persoane juridice şi operaţiuni, Europa Centrală şi de Est, Citi. Carmen Maftei coordonează direct echipa formată din cinci persoane pentru România şi Bulgaria şi şase persoane pentru echipa regională a Citi, instituţie care anul trecut a înregistrat în România cel mai bun an în termeni de performanţă financiară.

Are zece ani experienţă în cadrul Citi România, unde a avansat de la poziţia ocupată în 2005 până în 2013, când a preluat poziţia actuală. 2013 este şi momentul cel mai dificil din cariera sa, îşi aminteşte, fiind la acea vreme şi însărcinată în luna a opta. „A fost o perioadă de învăţare accelerată, cu conectare neîntreruptă la activitatea profesională, combinată cu management personal intensiv. Experienţa de a fi mamă te ajută să descoperi resurse de energie şi forţe de care nu eşti conştientă înainte de acest rol.“

Absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii Al. I. Cuza, din Iaşi, Carmen Maftei deţine o diplomă de master în resurse umane în cadrul aceleiaşi universităţi şi o certificare în resurse umane de la Cornell University.

În România, Citibank ocupă poziţia a 14-a în topul băncilor, având în 2013 o cotă de piaţă de 1,8%. Sucursala locală a grupului financiar american Citibank a înregistrat în 2013 un profit net record, de 195 de milioane de lei, în creştere cu 67% faţă de rezultatul din 2012.

Cu acest câştig, Citi se plasează pe poziţia a patra în topul celor mai profitabile bănci de pe piaţă, după Raiffeisen, Banca Transilvania şi BCR. Profitul record al Citi a fost înregistrat în anul în care instituţia a renunţat la portofoliul de retail de pe piaţa locală, prin vânzarea acesteia către Raiffeisen. În urmă cu aproape doi ani, Raiffeisen a semnat acordul de preluare a portofoliului de retail al Citibank România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
citi,
resurse umane,
femei,
financiar,
citibank
/analize/resurse-umane/a-lucrat-zece-ani-intr-o-banca-din-romania-ca-sa-ajunga-coordonator-de-resurse-umane-pentru-o-divizie-din-europa-centrala-si-de-est-13923019
13923019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.