Boris Billich îl înlocuieşte pe Michael Grewe la conducerea Mercedes-Benz România

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 aprilie 2013 225 afişări

Boris Billich va prelua din luna iunie conducerea Mercedes-Benz România, înlocuindu-l pe Michael Grewe, actualul CEO şi preşedinte al Mercedes-Benz România, care îşi va continua cariera profesională alături de concernul Daimler AG, preluând funcţia de CEO Mercedes-Benz Thailanda.

Boris Billich a luat contact cu România în 1994, când a fost numit Market Manager pe segmentul de Autoturisme şi Autovehicule Comerciale Uşoare în Europa Centrală şi de Est. În perioada precedentă anului 2004, a coordonat activităţile de formare şi consolidare a business-ului de autovehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz în România.

Noul CEO Mercedes-Benz România dispune de experienţă în cadrul departamentului de vânzări, acumulată atât la sediul central din Germania, cât şi în cadrul sucursalelor din Emiratele Arabe Unite, Republica Cehă şi Rusia, unde în prezent ocupă poziţia de CEO Mercedes-Benz Truck Vostok.

"După şase ani şi jumătate în care am trăit în România, cu o mulţime de experienţe pozitive, acesta va fi cu siguranţă un rămas bun dificil pentru mine. Dar, în acelaşi timp, aştept cu nerăbdare schimbările şi provocările viitoare alături de concernul Daimler AG", a declarat Michael Grewe, care va conduce filiala locală a Daimler din Thailanda. Neamţul Michael Grewe a venit în România în 2006, când a preluat conducerea stelei cu trei colţuri din România, după ani buni în care a lucrat în Germania şi Rusia.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/boris-billich-il-inlocuieste-pe-michael-grewe-la-conducerea-mercedes-benz-romania-10703361
10703361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.