Avocatii nu-si fac probleme

Postat la 11 ianuarie 2009 17 afişări

In linii mari, avocatura lui 2009 va arata foarte asemanator cu “poza de grup” de la finele lui 2008, in care toti jucatorii privesc intrebator catre evolutia sistemului bancar, spre deblocarea creditarilor si a finantarilor importante.

Principalele necunoscute 

Evolutia pietei financiare ramane, dupa cum subliniaza Ioan Dumitrascu, partener al PeliFilip, principala dilema a inceputului de an. “Ne uitam cu interes la jucatorii din piata financiara asteptand semnale de revenire si reluare a creditarii sau a tranzactiilor.” O alta preocupare este incertitudinea proiectelor: nu se stie cat de mult se va lucra, daca isi va reveni economia sau daca vor reveni proiectele de investitii majore? “As spune ca 2009 va fi , in cel mai bun caz, un an al stagnarii. Interesant va fi ce se va intampla in domeniul fuziunilor si al achizitiilor, in imobiliar sau bancar”, spune Gabriel Zbarcea, managing partner al Tuca Zbarcea si Asociatii. Daniel Badea, managing partner al Badea Clifford Chance, se intreaba daca bancile importante mai au bani pentru a finanta sau refinanta economia reala si, daca au, cand vor incepe sa finanteze?  

Ce arii de expertiza vor factura? 

Pe langa insolvente, reorganizari sau restructurari, un alt motor ce va creste afacerile caselor de avocatura va fi infrastructura, unde se asteapta injectii serioase de capital. “Pot spune ca vom avea activitate si in domenii ca energia, dreptul concurentei, fiscalitate, fuziuni si achizitii, dreptul mediului, si chiar in sectorul imobiliar, care cred ca se va revigora putin, indeosebi dupa aprobarea noilor norme ale BNR”, spune Gabriel Zbarcea. In ce priveste principalele surse de venit, firmele au alocat resurse suplimentare pentru sustinerea si dezvoltarea unor arii de activitate care pana acum erau in plan secund - competitia, dreptul muncii sau cel al mediului.

Vor mai exista spin-off-uri notabile, dupa modelul anilor trecuti?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analize,
dileme,
economie,
previziuni 2009
/analize/resurse-umane/avocatii-nu-si-fac-probleme-3732369
3732369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.