Obezitatea la nivel mondial

Postat la 07 mai 2010 69 afişări

Nauru, Federatia Statelor din Micronezia, Insulele Cook, Niue si Tonga sunt primele cinci tari din lume ca pondere de populatie obeza, mai bine de 90% dintre cetateni vand o greutate cu mult peste cea normala, conform unui studiu al Studiu al World Life Expectancy. In acest clasament, SUA sunt pe locul al noualea: trei sferturi dintre cei cu varsta peste 15 ani sunt diagnosticati de catre medici drept supraponderali.

Cert este ca tendinta de a fi mai atenti cu ce ne hranim este tot mai marcata, iar preocuparea pentru o hrana sanatoasa se vede pe rafturile magazinelor. Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour Romania, declara ca vanzarile de produse bio din 2009 au fost de de 2-4 ori mai mari decat cele din 2008. Desi cresterea masiva a pietei de alimente biologice nu e atat de relevant, data fiind valoarea mica a acesteia, tendinta se pastreaza si in anul de criza 2010, cand, in primele trei luni, vanzarile au fost cu 50-200% mai mari decat cele din 2009. Mihai mai spune ca furnizorii de produse bio sunt mai ales straini, intrucat in Romania, acest gen de productie este inca la inceput. Potrivit Carrefour, cele mai vandute produse din aceasta gama sunt ouale ecologice, iaurturile si in general produsele lactate, dar si produsele pentru bebelusi si copii.

Citeste mai multe pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obezitate,
diete,
/analize/obezitatea-la-nivel-mondial-6086278
6086278
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.