Ilustrate de la Brebu

Postat la 02 decembrie 2008 124 afişări

A inceput desenand masute de sufragerie intr-un atelier de o suta de metri patrati, iar acum are cinci hectare de hale de productie si vanzari anuale de peste 25 de milioane de euro. Dupa 17 ani, Alexandru Rizea, fondatorul producatorului prahovean Lemet, continua sa deseneze - nu obiecte de mobilier, ci schita de extindere a afacerii lui.

 

Schita cu pricina ar fi trebuit sa includa un showroom, o noua cladire de birouri si poate o fabrica in Rusia, “daca nu venea molima”, spune Rizea. Molima la care se refera este criza financiara, care l-a facut mult mai prudent in pronosticurile pentru anul viitor. Dupa ani in care s-a putut lauda cu cresteri anuale de 30% si marje de profit peste cele medii din industrie, seful Lemet spera in 2009 la o crestere de doar 15% fata de anul acesta, ceea ce inseamna incasari in jurul a 30 de milioane de euro, cu tot cu TVA.

 

O incetinire a ritmului atrasa de limitarea accesului la credite, dupa cum explica Rizea, adaugand ca “acum nu mai intra in magazine cei care intreaba daca pot lua mobila cu credite, ci doar cei care isi permit sa o cumpere cu banii jos”.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
productie,
afaceri,
Lemet,
Alexandru Rizea
/analize/industrie/ilustrate-de-la-brebu-3596122
3596122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.