Tema Energy | DC-PRO

Postat la 05 februarie 2023 129 afişări

DC-PRO este o soluţie informatică de monitorizare a infrastructurii de Data Centere (Data Center Infrastructure Management), dezvoltată cu scopul de a oferi clienţilor companiei Tema Energy o soluţie mai bună, mai flexibilă şi mai competitivă de vizualizare şi administrare a propriilor centre de date.

Descrierea inovaţiei:

DC-PRO se adresează proprietarilor şi dezvoltatorilor de data centere din România şi nu numai. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, cu o nevoie sporită de siguranţă şi de control, soluţiile de tip DCIM au devenit tot mai căutate şi solicitate în rândul acestora. Clienţii de data centere pun accentul pe vizualizarea într-o singură interfaţă a modului de funcţionare a echipamentelor de infrastructură (UPS, climatizare, generator, detecţie şi stingere incendii, securitate etc.). DC-PRO îşi propune să fie o soluţie completă, performantă şi mai flexibilă decât soluţiile tradiţionale ale marilor producători din domeniu. Dezvoltarea şi administrarea in-house oferă avantaje  nete în a dezvolta şi implementa mai rapid aplicaţia pentru fiecare client Tema Energy şi, totodată, de a personaliza soluţia conform cerinţelor specifice ale fiecărui data center. Iniţiatorul proiectului este Augustin Amet, manager, Infrastructure Systems, el fiind cel care coordonează activităţile şi proiectele de tip infrastructuri critice, automatizări şi IT din cadrul Tema Energy. Investiţia în acest produs IT a fost de aproximativ 100.000 de euro până în prezent.

Elementul de noutate:

DC-PRO este prima soluţie de tip DCIM (Data Center Infrastructure Management) dezvoltată în România.

Este un instrument mai flexibil, mai adaptabil şi mai rapid de implementat decât alte DCIM-uri de pe piaţa internaţională. În plus, permite integrarea oricărui echipament de infrastructură de centre de date, indiferent de producător, origine sau mod de comunicare.

Efectele inovaţiei:

DC-PRO este o linie nouă de business în cadrul Tema Energy şi reprezintă, potrivit reprezentanţilor companiei, „autostrada” spre digitalizare şi automatizare a centrelor de date din România şi nu numai. „Ne aşteptăm ca acest produs să atragă mult interes din partea investitorilor şi proprietarilor de data centere şi să contribuie la creşterea cifrei de afaceri a Tema Energy. Totodată, acest produs ne va ajuta să ieşim la export şi să devenim furnizori de soluţii de data centere în Europa.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.