De unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 februarie 2014 40961 afişări

De unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din România

Reprezentanţii US Food Network, societatea care operează franciza KFC în România, cu 51 de restaurante pe piaţa locală, precizează că două treimi din carnea de pui comercializată provine de la furnizori locali. Printre cei mai importanţi furnizorii locali se regăsesc companiile Transavia şi Avicola Buzău.

Anul 2013 a fost cel mai profitabil an pentru Transavia, cu cea mai mare cifră de afaceri, 135 de milioane de euro, şi un profit brut de 12,5 milioane de euro. Ioan Popa a clădit în judeţul Alba în doar 22 de ani de la zero Transavia, compania care conduce clasamentul producatorilor de carne de pasare. Ioan Popa a obţinut primul milion de euro profit în doar câţiva ani, a investit peste 100 de milioane de euro, iar afacerea sa valoreaza astazi de doua ori mai mult.

Avicola Buzău, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat anul 2012 cu un profit net în valoare de 1,68 milioane de lei, în scădere uşoară faţă de câştigul obţinut în 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), în creştere de la 94 milioane de lei în anul precendent. Avicola Buzău este deţinută de firma Aaylex Prod SRL, în proportie de 66,84%.

Ingredientele folosite în produsele din restaurantele McDonald’s, concurentul principal al KFC de pe piaţa locală, provin în mare parte din import. Doar carnea de porc, sucul de mere, o parte din legume şi chiflele din restaurantele McDonald’s de pe piaţa locală au legătură cu România. CITIŢI AICI cine sunt furnizorii Mc Donald's din România.

Restaurantele KFC de pe piaţa locală sunt administrate prin intermediul companiei US Food Network, care a raportat în 2012 o cifră de afaceri de 187,1 milioane lei (42,4 milioane euro), în creştere cu 16% comparativ cu anul anterior, şi un profit cu 13% mai mare, de circa 10 milioane lei (2,26 milioane euro). Asociaţii US Food Network sunt firmele Bladon Enterprises (27,33%), Tatika Investments (27,33%) şi Lunic Franchising and Consulting Ltd (22,34%), înregistrate în Cipru, şi M.B.L. Computers (23%), înregistrată în Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kfc,
restaurante,
furnizori,
CARNE,
PUI
/analize/comert/de-unde-provine-carnea-de-pui-din-restaurantele-kfc-din-romania-12129840
12129840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.