ZF Power Summit - Niţă: Nu luăm în calcul divizarea Hidroelectrica, deocamdată, dar ar fi o idee bună

Postat la 25 februarie 2014 37 afişări

Hidroelectrica este grevată de "lucruri care vin din spate", precum investiţii ineficiente de sute de milioane de euro, dar statul deocamdată nu se gândeşte la divizarea companiei, deşi ar fi o idee bună, a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, la ZF Power Summit.

ZF Power Summit - Niţă: Nu luăm în calcul divizarea Hidroelectrica, deocamdată, dar ar fi o idee bună

 "Am auzit din presă de divizarea companiei. Deocamdată nu ne gândim la divizarea Hidroelectrica. Nu vă ascund că ar fi foarte bine dacă am face-o, mai ales pe zona investiţiilor care sunt ineficiente. Compania a făcut investiţii de sute de milioane de euro ineficiente, care stau în pământ. Trebuie să vedem ce facem cu aceste investiţii", a afirmat Niţă.

El a adăugat că Hidroelectrica plăteşte circa 80 milioane euro pe an pentru folosirea apei, problemă semnalată de mai multe ori de conducerea companiei.

"Hidroelectrica are dreptate că plăteşte foarte mult pe apă. Este clar o problemă. Facem analize la minister să vedem care a fi soluţia cea mai bună. (...) Probabil că acum comoania nu este într-o perioadă fastă, deşi anul trecut a avut profit record de 150 milioane euro. Este grevată de lucruri care vin din spate", a continuat Niţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zf-power-summit-nita-nu-luam-in-calcul-divizarea-hidroelectrica-deocamdata-dar-ar-fi-o-idee-buna-12144444
12144444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.