Instabilitatea din Ucraina nu va cauza, probabil, creşterea preţului gazelor în Europa

Postat la 24 februarie 2014 23 afişări

Eventuale perturbări în livrarea gazelor către Europa prin Ucraina, principala rută de tranzit din Rusia către clienţii europeni, nu vor conduce probabil la creşterea preţurilor în regiune, aflate la minimul a 20 de luni, potrivit băncii germane Commerzbank.

Instabilitatea din Ucraina nu va cauza, probabil, creşterea preţului gazelor în Europa

 Cotaţia gazelor naturale în Olanda, cel mai mare hub de tranzacţionare din Europa continentală, a scăzut luni pentru a cincea şedinţă consecutiv, la cel mai redus nivel începând din iunie 2012, potrivit calculelor Bloomberg, bazate pe date de la brokeri.

Rezervele înmagazinate de gaze naturale ale Europei ar putea acoperi necesarul de consum pentru o perioadă chiar şi după încheierea iernii, în eventualitatea unei perturbări a aprovizionării cu gaze ruseşti, considerată însă puţin probabilă, a declarat şeful diviziei de cercetare pentru materii prime a Commerzbank, Eugen Weinberg.

Preţurile gazelor naturale pe piaţa europeană au intrat pe un trend de scădere în februarie, întrucât vremea mai puţin rece decât în mod normal a redus cererea şi a lăsat depozitele de gaze naturale cu volume înmagazinate peste nivelul obişnuit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/instabilitatea-din-ucraina-nu-va-cauza-probabil-cresterea-pretului-gazelor-in-europa-12140471
12140471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.