ZF Bankers Summit 2013 - Preşedintele CEC Bank: Creditarea populaţiei prezintă riscuri mari. Cei care apelează acum au situaţii disperate

Postat la 12 iunie 2013 63 afişări

Creditarea populaţiei prezintă riscuri înalte în acest moment, întrucât cererea de finanţare vine din partea populaţiei care a ajuns în situaţii disperate, a declarat preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, care a precizat că instituţia pe care o conduce se va concentra pe creditarea companiilor.

ZF Bankers Summit 2013 - Preşedintele CEC Bank: Creditarea populaţiei prezintă riscuri mari. Cei care apelează acum au situaţii disperate

 "Considerăm că în acest moment creditarea persoanelor fizice prezintă riscuri destul de mari pentru că există încă o instabilitate în ceea ce priveşte siguranţa locului de muncă de mâine. Cei care apelează acum, majoritatea sunt cei care au ajuns la situaţii disperate. (...) Ca bancă a statului trebuie să ne uităm şi la ce vrea acţionarul. Statul a venit cu diverse proiecte", a spus Gheţea, la ZF Bankers Summit 2013.

Preşedintele CEC a arătat că strategia băncii este concentrarea pe persoane juridice, în special întreprinderi mici şi mijlocii, agricultură şi administraţii publice locale.

Pe de altă parte, Gheţea nu crede că în perioada următoare se va vedea o schimbare dramatică a ponderii creditelor în valută în segmentul de companii, finanţările în euro fiind preferate de aceşti clienţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zf-bankers-summit-2013-presedintele-cec-bank-creditarea-populatiei-prezinta-riscuri-mari-cei-care-apeleaza-acum-au-situatii-disperate-10958876
10958876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.