Zetea: Sperăm ca PNL să urmeze în Cabinetul Ciolacu modelul de integritate impus de PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 februarie 2023 27 afişări

PSD speră ca modelul de integritate pe care l-a impus în rândul propriilor membri să fie urmat în viitorul Guvern Ciolacu şi de către PNL, declară vicepreşedintele social-democrat Gabriel Zetea.

Zetea: Sperăm ca PNL să urmeze în Cabinetul Ciolacu modelul de integritate impus de PSD

PSD a lansat în ultima vreme o serie de critici la adresa mai multor miniştri liberali: Lucian Bode, Cătălin Predoiu şi Virgil Popescu.

„Vorbim despre o coaliţie, în care fiecare partid are libertatea în a-şi promova oamenii de partid. Noi ce spunem este că în interiorul PSD am instaurat standarde de integritate pentru cei care reprezintă partidul la cel mai înalt nivel, mai ales în interiorul Guvernului. Am spus nu o dată, dacă oameni asupra cărora planează suspiciuni de integritate, anchete de presă care arată, chiar şi fără decizii ale instanţelor, arată nişte probleme foarte mari, iar acei oameni reprezintă România în dosare importante, aşa cum este de exemplu dosarul Schengen, aceşti oameni, aceşti miniştri, dacă ar fi membri ai PSD, n-ar mai fi făcut parte din Guvern”, spune la RFI Gabriel Zetea, întrebat dacă asta înseamnă că după rocada de la guvernare din luna mai este exclus ca viitorul premier Marcel Ciolacu să-i păstreze în funcţie pe cei trei.

El spune că PSD speră ca modelul de integritate pe care l-a impus în rândul propriilor membri să fie urmat în viitorul Guvern Ciolacu şi de către PNL.

„E foarte dificil să vorbim despre o poziţie de forţă, o schimbare de strategie pe care România poate să o aibă în faţa partenerilor europeni, atâta vreme cât în unul dintre cele mai importante ziare ale Europei, aşa cum este Le Monde, apar articole de presă care vorbesc despre problemele de integritate ale unor miniştri care gestionează acest dosar important al României. Ar trebui să eliminăm aceste vulnerabilităţi din Guvernul României. Nimeni nu spune că aceşti oameni sunt vinovaţi, dar pot să facă un pas în lateral, până la momentul în care acuzaţiile care li se aduc sunt dovedite într-un fel sau în altul în instanţă, fără a aduce această presiune suplimentară din afară, o presiune care vine în urma activităţilor personale şi nu ca şi ministru, ne putem lipsi de această presiune la nivelul Guvernului, pentru ca Guvernul să poată să funcţioneze mult mai bine”, adaugă social-democratul.

El admite că PSD nu poate să ceară oficial PNL, în coaliţie, să nu-i nominalizeze pe liberalii respectivi în viitorul Guvern Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zetea,
pnl,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.