Zamfir a cedat gratuit pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid către un grup de patru suporteri

Autor: Leila Bolat, Marius Ţone Postat la 31 mai 2014 50 afişări

Adrian Zamfir a cedat gratuit pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid unui grup de patru suporteri, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, preşedintele grupării giuleştene, Nicolae Manea.

"Nu îi cunosc pe cei patru suporteri care au devenit acţionari majoritari ai clubului, însă sunt sigur că asta era cea mai bună soluţie. Actele s-au semnat. De acum înainte orice persoană care vrea să investească la Rapid o poate face", a spus Nicolae Manea.

Conform procedurilor insolvenţei, cei patru noi acţionari ai FC Rapid trebuie să o notifice în scris pe Cristina Andronache, administratorul judiciar al clubului, care la rândul său va efectua modificările în Registrul Comerţului. Abia după această înregistrare cei patru suporteri rapidişti vor deveni oficial acţionari ai grupării giuleştene.

Tranzacţia a fost confirmată şi de site-ul oficial al FC Rapid: "Aşa cum se întâmplă la alte mari grupări de pe mapamond şi la noi s-a implementat ideea ca fanii să nu fie doar susţinători, ci şi acţionari. Astfel, cea mai populară echipă din istoria fotbalului românesc, Rapid, aparţine exclusiv suporterilor!".

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit după ce, la 17 mai, Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Adrian Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele şase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acţiuni al clubului giuleştean, însă toate au eşuat.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 26 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
RAPID,
ACŢIUNI
/actualitate/zamfir-a-cedat-gratuit-pachetul-majoritar-de-actiuni-al-fc-rapid-catre-un-grup-de-patru-suporteri-12668060
12668060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.