Xi Jinping: China nu va renunţa la „niciun centimetru din teritoriul său” din Oceanul Pacific

Postat la 28 iunie 2018 67 afişări

China nu va renunţa la „niciun centimetru din teritoriul său” din Oceanul Pacific, a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul întâlnirii din Beijing cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis, relatează CNN.

Xi Jinping: China nu va renunţa la „niciun centimetru din teritoriul său” din Oceanul Pacific

„Poziţia noastră este fermă şi clară în ceea ce priveşte suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei”, a declarat Xi. „Orice centimetru de teritoriu moştenit de la strămoşii noştri nu poate fi pierdut, mai ales că nu vrem nimic de la alte ţări”, a adăugat acesta.

Întâlnirea dintre Mattis şi Jinping are loc în contextul în care relaţiile dintre Washington şi Beijing sunt deteriorate de tensiunile în continuă creştere, atât din cauza unui posibil război comercial, cât şi din cauza suspiciunii în ceea ce priveşte activitatea militară a celor două ţări..

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.