Cel mai scump tablou din lume, creat de Da Vinci, va fi expus la Luvru din Abu Dhabi

Postat la 27 iunie 2018 320 afişări

"Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci, devenit cel mai scump tablou din lume după ce a fost vândut la licitaţie pentru suma de 450,3 milioane de dolari, în noiembrie 2017, va fi expus, din 18 septembrie, la muzeul Luvru din Abu Dhabi, potrivit washingtonpost.com.

Cel mai scump tablou din lume, creat de Da Vinci, va fi expus la Luvru din Abu Dhabi

La începutul lunii decembrie 2017, Muzeul Luvru din Abu Dhabi a făcut public faptul că tabloul "a fost achiziţionat" de autorităţile locale, la o zi după ce în presa internaţională au apărut informaţii potrivit cărora "Salvator Mundi" ar fi fost cumpărat de prinţul moştenitor saudit Mohammed ben Salman.

"Pierdută şi ascunsă mult timp, capodopera lui Leonardo de Vinci va fi cadoul nostru pentru lume", a declarat într-un comunicat, miercuri, Mohammed Khalifa al-Moubarak, preşedintele Departamentului de Cultură şi Turism din Abu Dhabi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.