SUA vrea noi reglementări privind investiţiile străine, guvernul chinez critică măsurile

Postat la 28 iunie 2018 39 afişări

Guvernul chinez critică decizia SUA de a extinde puterea de supraveghere asupra investiţiilor străine din America, declarându-se îngrijorat de faptul că Statele Unite vor folosi „în mod incorect” preocupările legate de securitatea naţională pentru a restrânge investiţiile chinezeşti, scrie BBC.

SUA vrea noi reglementări privind investiţiile străine, guvernul chinez critică măsurile

Liderul de la Casa Albă a declarat, într-un comunicat de presă, că vrea să sprijine un proiect al Congresului care oferă instrumente compelmentare pentru a combate investiţiile „prădătoare” ce „ameninţă leadership-ul tehnologic” al Statelor Unite, iar noile reglementări vor viza în mare parte companiile chinezeşti care investesc în industria tehnologică din Statele Unite.

Măsura anunţată vine după ce SUA şi China să se pregătesc pentru a-şi impune reciproc taxe asupra mărfurilor, în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.