Cel mai bun meci de la Campionatele Mondiale în viziunea presei britanice? România Argentina 3-2 va rămâne mereu în inima suporterilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 iunie 2018 205 afişări

Cel mai bun meci de la Campionatele Mondiale în viziunea presei britanice? România Argentina 3-2 va rămâne mereu în inima suporterilor

„Întrebaţi o mie de suporteri care este cel mai tare meci al vieţii lor şi fiţi pregătiţi pentru o mie de răspunsuri diferite – niciunul fiind cel corect. Există de fapt un singur răspuns raţional. Acest titlu ar trebui să aparţină, fără discuţii, meciului de la Cupa Mondială din 1994 între România şi Argentina”, scrie publicaţia britanică The Guardian, trezind nostaliga vreumurilor în care România avea o amprentă în fotbalul mondial.

România s-a calificat atunci câştigând grup şi au cucerit fanii cu jocul pe contra atac. Prin contrast, Argentina s-a calificat de pe locul trei.

Una dintre mizele meciului era întâlnirea dintre Maradona şi „Maradona din Carpaţi”, aşa cum era supranumit Gheorghe Hagi, însă aceasta s-a pierdut cu trei zile înainte de meci când Diego Maradona a fost exclus din turneu pentru că a fost testat pozitiv cu consum de substanţe nepermise.

Nici argentinianul Claudio Caniggia nu a fost disponibil pentur meci, încă argentinienii au reuşit să pună la cale un atac cu jucători din Seria-A, care i-a cuprins pe Gabriel Batistuta şi pe Abel Balbo.

Antrenorul român Anghel Iordănescu a avut probleme cu selecţia pentru meci. A trebuit să îl înlocuiască pe Florin Răducioiu, acesta fiind suspendat, cu Ilie Dumitrescu.

Aceasta s-a dovedit o mutare inspirate. După 11 minute, Dumitrescu a înscris primul gol.

Batistuta a egalat situaţia printr-o lovitură de pedeapsă cinci minute mai târziu, însă România a reluat avantajul două minute mai târziu când  Dumitrescu a înscris din nou.

Doar o salvare excepţională de pe linia porţii a lui Caceres l-a oprit pe Dumitrescu din a obţine un hat-trick înainte de pauză.

România şi-a extins avantajul în a doua repriză când Selymes a pătruns în jumătatea adversă şi a trimis, prin Dumitrescu, mingea către Hagi, scorul stabilindu-se la 3-1.

Argentina a atacat disperat şi a reuşit să înscrie încă un gol în primele 75 de minute de meci, când Prunea nu a putut opri mingea trimisă de argentinieni. România a obţinut astfel o victorie care a trimis-o mai departe decât a ajuns vreodată în acest turneu.

Cinci goluri, fotbalişti de talie mondială şi un meci echilibrat chiar până la sfârşit formează scenariul thriller-ului perfect, scrie publicaţia britanică.

„Incredibilul ritm şi intensitatea meciului în ciuda căldurii dogoritoare, calitatea tehnică afişată de ambele părţi şi lupta tactică dintre cei doi antrenori foarte diferiţi”, descrie The Guardian partida.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meci,
romania,
diego maradona,
argentina,
hagi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.