Wizz Air a transportat anul trecut 5,5 milioane de pasageri din România

Autor: Ioana Matei Postat la 05 ianuarie 2017 165 afişări

Wizz Air a transportat anul trecut 5,5 milioane de pasageri din România

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că a încheiat anul 2016 cu un număr record de pasageri şi o extindere masivă a reţelei de transport. Pe parcursul ultimelor 12 luni WIZZ a adăugat 9 aeronave flotei, a crescut oferta cu 17 noi destinaţii şi a extins reţeaua în constantă creştere cu mai mult de 100 de rute noi.

Compania  a transportat 23 de milioane de pasageri în 2016, în creştere cu 19% faţă de anul anterior. La finalul anului, Wizz Air conecta 134 de destinaţii din 40 de ţări, cu un total de 519 rute la vânzare. Numărul total de membri ai echipei depăşeşte acum 3.000.

Flota Wizz Air constă în 74 de aeronave Airbus A320 şi Airbus A321, care operează de la 25 de baze din 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Două baze adiţionale, deja anunţate, la Chişinău, şi la Varna, în Bulgaria, îşi vor începe operaţiunile în martie şi iulie 2017.

Din România, Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale, în creştere cu 23% faţă de anul anterior. Pe parcursul lui 2016 a deschis două noi baze, la Iaşi şi la Sibiu, şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, reţelei din România, care este acum compusă din zece aeroporturi. Pentru 2017 Wizz Air a anunţat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi iniţierea a 15 rute noi către 9 ţări din România. Anul acesta Wizz Air va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor ultraeficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, şi va ajunge la 750 de angajaţi. Reţeaua de zbor Wizz din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între Bucureşti şi Cluj-Napoca.

“2016 a fost un an excepţional pentru Wizz Air. Ne-am menţinut poziţia solidă de lider şi cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, şi, în acelaşi timp, excelenţa noastră în servicii şi siguranţă a fost recunoscută prin distincţii globale remarcabile. Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creşterea importantă şi să extindem constant reţeaua pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor. Vom continua să oferim cele mai mici tarife posibil împreună cu o experienţă desăvârşită, pentru a le asigura plusvaloare tuturor clienţilor noştri”, spune József Váradi, chief executive officer Wizz Air.   

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.