Vladimir Putin lansează de pe tronul Kremlinului un avertisment îngrijorător: Rusia va deveni şi mai puternică după război. Nu am pierdut şi nu vom pierde

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 07 septembrie 2022 7423 afişări

Vladimir Putin lansează de pe tronul Kremlinului un avertisment îngrijorător: Rusia va deveni şi mai puternică după război. Nu am pierdut şi nu vom pierde

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va ieşi şi mai puternică după invazia din Ucraina. În acelaşi discurs, liderul de la Kremlin a criticat vehement „iureşul sancţiunilor” americane şi europene, care au venit ca răspuns la război, scrie Bloomberg.

„Sunt sigur că nu am pierdut nimic şi nu vom pierde nimic. Vom câştiga consolidarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în cadrul Forumului Economic Estic din Vladivistok.

SUA şi aliaţii săi estimează că pierderile în rândul trupelor ruse sunt de ordinul zecilor de mii şi totdată că Rusia a pierdut cantiăţi uriaşe de echipament militar, de la începutul învaziei şi până în prezent.

De la începutul războiului, Rusia s-a confruntat cu o avalanşă de sancţiuni internaţionale care îi împing economia către recesiune, pe fondul companiilor internaţionale care au plecat din ţară, dar şi pe fondul unei interdicţii privind importul de tehnologie occidentală.

SUA şi Europa au oferit ajutor militar şi financiar Ucrainei în valoare de miliarde de dolari, care au permis ucrainenilor să ţină piept şi să respingă trupele lui Putin.

„Epidemia a fost înlocuită de alte provocări, de natură globală care ameninţă întreaga lume. Mă refer la sancţiunile Occidentului şi la încercările sale de a impune un anumit control asupra altor ţări. Este imposibil să izolezi Rusia. Totuşi înţelegem riscurile şi pericolul reprezentat de Occident şi trebuie să fim atenţi” a mai declarat Vladimir Putin în cadrul Forumului.

La eveniment au participat şi înalţi oficiali din China, dar şi prim-ministrul Mongoliei şi al Armeniei. Scopul Forumului a fost punerea pe masă a oportunităţilor de investiţii în estul extrem al Rusiei.

Preşedintele chinez Xi Jinping se va întâlni cu omologul său rus săptămâna viitoare, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina.

Atacul lui Vladimir Putin la adresa sancţiunilor internaţionale a venit la o zi după ce un raport intern confidenţial al guvernului rus a indicat faptul că ţara s-ar putea confrunta cu o recesiune gravă şi de lungă durtată pe măsură ce efectele sancţiunilor încep să apară.

Documentul conturează un tablou mult mai sumbru decât cel prezentat cu zâmbetul pe buze de oficialii ruşi.

Liderul rus a ţinut să precizeze că Rusia nu foloseşte energia ca pe o armă şi a apărat decizia privind închiderea Nord Stream, invocând în acest scop sancţiunile ca o cauză directă a acestei hotărâri.

Închiderea Nord Stream a acutizat criza energetică din Europa şi a dus la o creştere bruscă a preţurilor la energie, deoarece guvernele europene s-au grăbit să vină cu o serie de măsuri de urgenţă cu ajutorul cărora Europa să poată trece cu bine prin iarnă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.