Viviane Reding: Troica ar trebui desfiinţată. Europa îşi poate rezolva problemele fără FMI

Postat la 17 iulie 2013 45 afişări

Troica formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI ar trebui desfiinţată, întrucât Europa îşi poate rezolva acum singură problemele, fără implicarea Fondului, a afirmat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, potrivit presei germane.

Viviane Reding: Troica ar trebui desfiinţată. Europa îşi poate rezolva problemele fără FMI

 "Troica ar trebui desfiinţată. (...) A fost necesară într-o stituaţie de urgenţă, în care trebuia acţionat urgent, dar acum Europa are experienţa şi instrumentele necesare pentru a derula analize adecvate şi pentru a interveni în chestiuni economice şi financiare", a declarat Reading, potrivit Stuttgarter Zeitung.

Europa îşi poate rezolva acum problemele şi fără implicarea FMI, a adăugat Reding.

Troica negociază şi supraveghează programele de ajutor financiar pentru ţările cu probleme financiare din zona euro, precum Grecia, Portugalia, Irlanda sau Cipru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viviane-reding-troica-ar-trebui-desfiintata-europa-isi-poate-rezolva-problemele-fara-fmi-11128702
11128702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.