Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator - John Ratcliffe

Postat la 19 aprilie 2023 50 afişări

Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator - John Ratcliffe

Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator, spune John Ratcliffe, un fost director de informaţii naţionale din SUA.

Fostul director al Serviciului de Informaţii, John Ratcliffe, a declarat că teoria potrivit căreia COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan, China, este "singura" explicaţie credibilă pentru pandemia care a făcut milioane de victime în întreaga lume.

"Evaluarea mea în cunoştinţă de cauză, în calitate de persoană cu acces la fel de mult ca oricine la serviciile de informaţii ale guvernului nostru... a fost şi continuă să fie că o scurgere din laborator este singura explicaţie susţinută în mod credibil de serviciile noastre de informaţii, de ştiinţă şi de bunul simţ", a declarat marţi Ratcliffe în faţa subcomitetului specializat al Camerei Reprezentanţilor pentru pandemia de coronavirus, arată New York Post.

"Dacă informaţiile şi dovezile noastre care susţin o scurgere de laborator ar fi puse alături de informaţiile şi dovezile care indică o teorie a originilor naturale sau a răspândirii, partea cu scurgerea de laborator ar fi lungă, convingătoare, chiar copleşitoare - în timp ce partea cu răspândirea ar fi aproape goală şi firavă", a adăugat Ratcliffe.

De când a părăsit guvernul în 2021, Ratcliffe a acuzat în repetate rânduri Partidul Comunist Chinez aflat la putere că a orchestrat o "muşamalizare masivă" a rolului său în pandemie.

Acest efort este în curs de desfăşurare, a declarat el, în condiţiile în care Ambasada Chinei din Washington DC s-a opus în mod oficial audierii subcomisiei, iar oficialii din China au făcut "eforturi mari" pentru a ascunde adevărul.

Tacticile PCC au variat "de la distrugerea testelor medicale, a mostrelor şi a datelor, la intimidarea şi dispariţia martorilor şi a jurnaliştilor, la minciuna şi constrângerea autorităţilor sanitare mondiale şi chiar la răspândirea de propagandă", potrivit lui Ratcliffe.

Preşedintele subcomisiei, Brad Wenstrup, a promis în timpul audierii că "tacticile de intimidare" ale Beijingului nu vor opri activitatea de supraveghere a COVID - şi s-a angajat să trimită o scrisoare ambasadorului chinez în SUA prin care va solicita o cooperare suplimentară.

Un raport publicat luni de biroul senatorului Roger Marshall a acuzat, în mod similar, guvernul chinez de "muşamalizare" şi a indicat că pandemia ar fi putut începe cu două scurgeri de laborator separate angajate în cercetări riscante de "câştig de funcţie".

Ratcliffe a declarat că el şi alţi oficiali ai administraţiei Trump s-au confruntat cu mai multe "provocări" pentru a transmite publicului informaţii despre teoria scurgerilor din laboratoare, inclusiv "preocupări legitime cu privire la sursele şi metodele noastre de informaţii deţinute îndeaproape, precum şi blocaje ilegitime care au avut legătură cu conflicte de interese profesionale şi politici partizane".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laborator,
pandemie,
provocare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.