Vine furtuna imobiliară. Una dintre cele mai importante pieţe de real estate din lume se prăbuşeşte, îndreptându-se spre o scădere record

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 08 februarie 2023 6907 afişări

Vine furtuna imobiliară. Una dintre cele mai importante pieţe de real estate din lume se prăbuşeşte, îndreptându-se spre o scădere record

Piaţa imobiliară din Suedia continuă să sufere: Volumul tranzacţiilor pentru apartamente a scăzut în luna ianuarie cu 27%, în timp ce pentru case declinul a fost de 14%. Analiştii se aşteaptă ca piaţa să înregistreze o scădere record de 20%

Suedia, cea mai mare ţară din nordul Europei, suportă unul dintre cele mai severe derapaje în sectorul imobiliar rezidenţial la nivel global, piaţa fiind sever afectată de tulburarea activităţii după zece luni de scăderi consecutive ale preţurilor, scrie Bloomberg.

Preţurile caselor şi apartamentelor au scăzut cu 15% faţă de nivelul maxim, după o scădere de 1% pentru ambele categorii înregistrată în ianuarie, potrivit datelor publicate miercuri de organizaţia imobiliară Svensk Maklarstatistik.

Cifrele sunt în concordanţă cu indicele HOX Valueguard, care combină preţurile apartamentelor şi caselor, îndeaproape urmărite de banca centrală. Majoritatea analiştilor se aşteaptă ca piaţa să înregistreze o scădere de 20%.

Cu toate acestea, noul guvernator al Riksbank, Erik Thedeen, a declarat săptămâna trecută că prăbuşirea pieţei imobiliare nu ar trebui să fie „dramatizată". Acesta susţine că o serie ordonată de scăderi ar putea fi benefică, deoarece ar facilita cumpărarea de locuinţe de către persoanele cu resurse financiare limitate.

În ianuarie, volumul tranzacţiilor pentru apartamente a scăzut cu 27% faţă de anul precedent, în timp ce pentru casele individuale declinul a fost de 14%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suedia,
scadere,
imobiliare,
apartamente,
case,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.