Veşti bune pentru economiile globale: Americanii şi chinezi s-au înţeles pe acordul comercial în proporţie de 90%, iar Trump şi Xi Jinping ar pute pune capăt problemelor la summitul G20

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iunie 2019 43 afişări

Veşti bune pentru economiile globale: Americanii şi chinezi s-au înţeles pe acordul comercial în proporţie de 90%, iar Trump şi Xi Jinping ar pute pune capăt problemelor la summitul G20

Steven Mnuchin, Trezorierul-şef al SUA, susţine că SUA şi China sunt foarte aproape de a încheia un acord comerical, şi se declară optimist cu privire la întâlnirea din acest sfârşit de săptămână dintre preşedintele american Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping, potrivit CNBC.

„Am ajuns la un acord în proporţie de 90% şi cred că există o cale să finalizăm discuţiile”, a declarat Steven Mnuchin pentru CNBC.

El a mai spus că este încrezător cu privire la întâlnirea dintre Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping ce va avea loc în timpul summit-ului G20.

„Mesajul pe care vrem să îl auzim este că cei doi vor să se întoarcă la masă şi să continue discuţiile pentru că ar putea avea rezultate pozitive atât pentru economia lor, cât şi pentru economia SUA, în ceea ce priveşte un comerţ echilibrat, şi ar putea continua să îşi construiască relaţia plecând de la acest punct”, spune Mnuchin.

Trezorierul-şef nu a oferit mai multe detalii cu privire la restul de 10% din acord şi nici nu a spus care sunt punctele pe care cele două părţi nu s-au înţeles încă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
discutii,
donald trump,
sef,
trezorier,
china,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.