Chinezii rămân pe poziţie: Companiile americane au găsit moduri legale prin care să evite interdicţia lui Donald Trump şi să vândă în continuare produse către Huawei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iunie 2019 1173 afişări

Chinezii rămân pe poziţie: Companiile americane au găsit moduri legale prin care să evite interdicţia lui Donald Trump şi să vândă în continuare produse către Huawei

Mai multe companii americane de tehnologie au reînceput să îşi vândă produsele către chinezi de la Huawei Technologies după ce au găsit metode legale prin care să lucreze cu gigantul din China, în ciuda interdicţiei impuse de preşedintele american Donald Trump odată cu includerea companiei pe „lista neagră”.

Potrivit Bloomberg, Micron Technology, cel mai mare producător american de chipuri de memorie, a anunţat că reia livrările către Huawei pentru anumite componente după ce avocaţii săi au studiat restricţiile de export.

Mai mult, şi Intel Corp, cel ai mare producător de microprocesoare, a reînceput vânzările către Huawei, potrivit unei surse citate de publicaţia americană. În prezent nu este clar câte dintre companiile americane au găsit aceste metode legale.

Departamentul american de Comerţ a inclus luna trecută Huawei pe ceea aşa-numita „listă neagră”, interzicând astfel companiilor americane să facă afaceri cu gigantul chinez – o mişcare gândită în special pentru a împiedica Huawei să cumpere componente şi software de la americani.

Administraţia Trump a spus că Huawei ajută Beijingul în acţiuni de spionaj şi reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale – acuzaţii pe care compania le respinge.

Oficialii Departamentului de Comerţ din Casa Albă sunt enervaţi de faptul că anumite companii au găsit aceste metode legale de a evita interdicţia, potrivit surei citate.

Practic, producătorii de chipuri profită de anumite excepţii pe restricţiile de export. Chiar dacă o companie americană are sediul central în SUA, ea poate utiliza subsidiare şi operaţiuni peste hotare pentru a clasifica tehnologia produsă drept străină, nu americană, explică analistul Steven Fox de la firma Cross Research.

Spre exemplu, dacă mai puţin de 25% din componentele unui chip nu au originea în SUA, acestea ar putea să evite actuala interdicţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.