Tăriceanu, despre raportul Comisiei de la Veneţia: Văd agitaţie neobişnuită. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat Secţia de anchetă

Postat la 25 iunie 2019 103 afişări

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că observă o agitaţie neobişnuită după ce Comisia de la Veneţia a precizat că sunt neclarităţi în funcţionarea Secţiei de anchetare a magistraţilor. El a precizat deranjaţi sunt cei care făceau jocurile SRI-DNA, în regimul Macovei-Kovesi-Băsescu.

Tăriceanu, despre raportul Comisiei de la Veneţia: Văd agitaţie neobişnuită. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat Secţia de anchetă

„Văd o agitaţie neobişnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneţia a opinat că există neclarităţi în procesul de numire şi funcţionare a Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveţi”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

„Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat această secţie. Vă reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraţilor se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operaţiune de confecţionare a unor dosare pentru şantajarea instanţelor de judecată. Când Secţia s-a înfiinţat, la DNA dospeau pentru vremuri „oportune” peste 4.000 de dosare pe numele unor magistraţi. Când a fost momentul transferului acestor dosare la noua secţie, acelaşi DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ţinute doar ca metodă de şantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i aşa, pentru că doamna Kovesi şi acoliţii ei aveau drept de viaţă şi de moarte asupra Justiţiei, punând pumnul în gură judecătorilor şi forţându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor” a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că acum când există o astfel de Secţie de anchetare, una complet independentă, brusc nu mai este în regulă.

„Acum când avem o secţie dedicată anchetării magistraţilor, o secţie complet independentă şi plasată sub autoritatea CSM, garantul independenţei justiţiei, brusc nu mai e în regulă. Oare de ce? Simplu: din interes, ignoranţă, ori pur şi simplu ticăloşie, sunteţi gata să sacrificaţi libertatea şi independenţa judecătorilor. Sunteţi gata să faceţi orice ca să îngropaţi greşelile – eufemistic spus greşeli - trecutului. Sau şi mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menţinerii Justiţiei în genunchi, de ani şi ani de zile”, a mai spus Tăriceanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectie,
comisie,
tariceanu,
venetia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.