Veste proastă pentru Ţiriac. Cum ar putea pierde milioane de euro în fiecare an

Postat la 02 iunie 2018 131 afişări

Ion Ţiriac, patronul turneului de la Madrid, este contrariat de faptul că autorităţile locale nu semnează prelungirea contractului pe baza căruia omul de afaceri organizează competiţia în capitala Spaniei. Pe fondul nehotărârii spaniolilor, Ţiriac ameninţă că va muta într-un alt oraş turneul al cărei dublă campioană este Simona Halep.

Veste proastă pentru Ţiriac. Cum ar putea pierde milioane de euro în fiecare an

Înţelegerea dintre Ion Ţiriac şi Primăria din Madrid, care îi asigură românului 10 milioane de euro anual, a fost contestată în consilul oraşului, astfel că discuţiile privind prelungirea contractului s-au împotmolit Mai mulţi consilieri nu înţeleg de ce fostul tenismen încasează această sumă, în timp ce Ţiriac este nedumerit la rândul său. Omul de afaceri a rămas surprins de reacţia municipalităţii, în condiţiile în care turneul generează un câştig economic pentru oraş.

 

"Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte", a declarat Ţiriac pentru Marca.

 

Perteneriatul dintre Ion ŢIriac, deţinătorul licenţei de categorie Masters/Premier Mandatory, şi oraşul Madrid va expira în anul 2021. Conform informaţiilor din presa spaniolă, profitul total pe care turneul din capitala Spaniei i-l aduce lui Ţiriac se ridică la 35 de milioane de dolari/an. De asemenea, oficialităţile din Madrid au de câştigat o sumă consistentă de pe urma competiţiei care se află în plină desfăşurare la "Caja Magica": aproximativ 200 de milioane de euro anual. (Prosport)

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.