Veniturile Medicover şi Synevo din România au crescut cu peste 40% în prima jumătate a anului. Piaţa locală este a treia pentru grupul Medicover, după Polonia şi Germania

Autor: Ioana Matei Postat la 29 iulie 2019 117 afişări

Veniturile Medicover şi Synevo din România au crescut cu peste 40% în prima jumătate a anului. Piaţa locală este a treia pentru grupul Medicover, după Polonia şi Germania

Veniturile companiilor de servicii medicale private Medicover şi Synevo au crescut în prima jumătate a anului cu 40,5% până la 59,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Veniturile din România reprezintă 14,7% din câştigurile totale ale Medicover. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor, după Polonia şi Germania.

Serviciile Medicale din România au generat venituri cu 83,8% mai mari crescând de la 16 milioane euro în prima jumătate a anului 2018 până la 29,4 milioane euro în prezent. Evoluţia a fost impulsionată de achiziţiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei şi Centrul Medical Academica din Bucureşti.

Serviciile de Diagnostic din România au generat venituri totale de 29,9 milioane euro în prima jumătate a anului cu 14,1% mai mult decât anul trecut. Evoluţia a fost susţinută de extinderea prezenţei naţionale, în acest interval fiind inaugurate 10 centre de recoltare Synevo şi un laborator modern în Ploieşti.

„Veniturile din segmentul de Servicii Medicale din România au înregistrat o creştere puternică în prima jumătate a anului. Am avut un număr record de pacienţi în toate ariile de business. Creşterea ponderii serviciilor medicale cu plată directă demonstrează că experienţa excelentă pe care o oferim îi determină pe pacienţi să opteze pentru serviciile noastre. Vom continua să investim pentru a oferi pacienţilor cea mai bună experienţă, punând accent pe digitalizarea serviciilor. Am lansat deja şi vom continua să implementăm în clinicile noastre servicii precum e-Recepţie sau Medicover Express”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

La nivel internaţional, Medicover, companie listată la Bursa din Stockholm, a înregistrat o creştere a veniturilor globale de 24,6% faţă de perioada similară a anului anterior, ajungând la venituri de 402,6 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Medicover oferă în România atât servicii medicale, cât şi de diagnostic.

„Evoluţia puternică de la începutul anului s-a menţinut şi în al doilea trimestru. Strategia de creştere organică sau prin achiziţii a ponderii serviciilor medicale plătite direct (Fee-For-Service) a fost implementată cu succes de cele două divizii. Plăţile directe pentru servicii medicale (Fee-For-Service) au avut o pondere de 52% în veniturile din ultimul trimestru. Vom continua să ne concentrăm pe eficientizarea operaţiunilor şi integrarea cu succes a achiziţiilor, estimând o evoluţie pozitivă a veniturilor şi în perioada următoare”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al  Medicover.

La nivel de grup veniturile generate de Serviciile Medicale au crescut în prima jumătate a anului cu 31%, până la 211,5 milioane de euro. Reţeaua de clinici s-a extins cu 26 de noi unităţi ajungând la un total de 200 de centre la finalul perioadei. De asemenea, numărul de abonaţi Medicover a ajuns la 1,3 milioane.

Serviciile de Diagnostic au generat venituri mai mari cu 18,4% în prima jumătate a anului, ajungând la o valoare de 197,8 milioane de euro. În această perioadă au fost efectuate 53,5 milioane de teste, cu 8,1% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, au fost inaugurate 53 de centre de recoltare, reţeaua globală numărând în prezent un total de 614 centre de recoltare.

„În prima jumătate a anului am extins portofoliul de teste de laborator, în special pe segmentul genetic.  Anul acesta a devenit operaţională şi noua linie integrată de analizoare Cobas din Laboratorul Central de Referinţă care permite efectuarea unui număr mare de teste, aproximativ 8.000 de teste/oră, cu acurateţe maximă. Continuăm planul de extindere teritorială. Am inaugurat în prima jumătate a anului 10 centre de recoltare noi şi un laborator, în prezent având o acoperire naţională de peste 85%. Avem obiectivul de a fi prezenţi în toate judeţele din România”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.