În timp ce noi cumpărăm garsoniere pe care le dăm în chirie cu 300 de euro pe lună, fondurile poloneze cumpără cele mai bune companii româneşti, pe care vor să le revândă apoi, chiar şi cu 1 miliard de euro

Postat la 29 iulie 2019 1952 afişări

În timp ce noi cumpărăm garsoniere pe care le dăm în chirie cu 300 de euro pe lună, fondurile poloneze cumpără cele mai bune companii româneşti, pe care vor să le revândă apoi, chiar şi cu 1 miliard de euro

O discuţie întâmplătoare marţi, în faţa unui Mega: Domnule Cristian, ce faceţi, nu v-am văzut de mult? Bine, dar dumneavoastră? Tot aici (portar la o clădire de birouri)! Parcă anul trecut voiaţi să vă luaţi un apartament, l-aţi luat?

Da, haideţi să vă spun: Am scos banii de la bancă şi am cumpărat o garsonieră nouă în sud, mi-a făcut dezvoltatorul şi o reducere dacă îi dau banii cash, am dat pe ea 33.000 de euro, am mai băgat 2.000 de euro să o mobilez, să îi pun un televizor şi am închiriat-o! Cu cât? Cu 320 de euro pe lună. Foarte bine, un preţ bun, vă iese un randament de 8-9% pe an la euro! Şi nu e bine? Decât să ţin banii la bancă şi să nu primesc nimic, chiar să iau mai puţin decât am depus dacă îi scot, mai bine am cumpărat această garsonieră, îmi scot banii pe ea în 10 ani!

Exact cum a făcut domnul portar, aşa au făcut şi mulţi alţi români, şi mai ales oameni de afaceri români de top.

Dacă domnul portar a avut bani de o garsonieră, ceilalţi au avut şi au bani de zeci şi sute de garsoniere şi apartamente, pe care le cumpără chiar şi de pe planşă şi pe care apoi le închiriază. Asta dacă nu îşi ţin banii în Elveţia.

Achiziţia unei garsoniere sau a unui apartament este o afacere foarte bună acum, care aduce un randament mai ridicat decât o dobândă bancară.

În funcţie de garsonieră, de apartament, de locaţie, de cerere, poţi obţine în Bucureşti un randament din chirie între 4 şi 10%. Comparativ cu o dobândă bancară de „zero şi ceva la sută pe an în euro“, randamentul unei chirii chiar şi de 4% este o super afacere.

Totul este să nu scadă valoarea apartamentului în timp, aşa cum s-a întâmplat în boomul imobiliar din 2006-2008.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
garsoniere,
chirie,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.