BREAKING Iohannis, declaraţii duminică seara, despre cazul Caracal: Guvernul să se gândească dacă nu este autorul moral/ Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani

Postat la 28 iulie 2019 35 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susţinând că toţi cei care au greşit trebuie să fie sancţionaţi, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituţii.

BREAKING Iohannis, declaraţii duminică seara, despre cazul Caracal: Guvernul să se gândească dacă nu este autorul moral/ Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani.

"Nu mă voi pronunţa asupra acestui caz până nu îl vom discuta în CSAT. Nu ar fi trebuie să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Resping abordarea politicianistă propusă de Guvern, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al acestor tragedii. Călcarea in picioare a legilor justiţiei, a codurilor, a fost şi este una ditre liniile directoare ale majorităţii parlamentare. Am auzit apelurile premierului de a nu politiza această situaţie. Ar fi un îndemn onest dacă ar veni de la oameni oneştii care caută deschişi şi sincer soluţii pentru rezolvatrea situaţie", a mai spus acesta.

Şeful statului spune că va cere ministrului Justiţiei să analizeze legislaţia cu privire la percheziţii.

"Există soluţii. La CSAT voi cere premierului, ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să identifice soluţii concrete inclusiv de modificare a legilor şi procedurilor. S-a ajuns în situaţia în care colaborarea dintre poliţişti şi procurori se face deficitar, iar cel care suferă e cetăţeanul român. Dacă nu sunt instrumente pentru combaterea criminalităţii, acest lucru trebuie rezolvat rapid. Această nu scuză şi nici nu justifică atitudinea celor implicaţi. Voi cere ministrului Justiţiei să analizeze de urgenţă în ce măsură se impun modifică în privinţa percheziţiei, acţiunii când viaţa sau integritatea fizică a unui cetăţean e în pericol. Voi cere de asemenea în CSAT ministrului justiţiei să analizeze în ce măsură se impune modificarea competenţei materiale a DIICOT, după modele occidentale, care instrumenează cazuri precum răpiri", a firmat Iohannis.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caracal,
caz,
refuz,
guvern,
justitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.