Raed Arafat, şeful Departamentului de Urgenţă, anunţă modificarea legii: Când ai sunat la 112 ţi-ai dat acordul că vei fi localizat

Postat la 28 iulie 2019 83 afişări

Şeful Departamentului de Urgenţă Raed Arafat a anunţat duminică, urmare a cazului de la Caracal, că este nevoie de modificări legislative, care speră să fie făcute într-o lună, atât legat de localizarea imediată prin apelul la 112, cât şi legat de modernizarea sistemului, în ciuda contestaţiilor.

Raed Arafat, şeful Departamentului de Urgenţă, anunţă modificarea legii: Când ai sunat la 112 ţi-ai dat acordul că vei fi localizat

"Pot fi aprobate chiar printr-o OUG la revenirea Parlamentului din vacanţă. De exemplu, acestea sunt aspecte dintr-o primă discuţie, s-a ridicat problema consimţământului localizării persoanei care apelează la 112. Nu numai din partea statului, dar şi din partea operatorilor de telefonie mobilă. Modificarea poate fi că în momnetul în care ai sunat la 112 ai dat deja consimţământul că vei fi localizat. Şi acesta e un aspect legislativ care urmează să fie introdus în lege. Apelul 112 înseamnă şi Apel voce şi apel dat şi gratuitatea. Trebuie pus la dispoziţie acest număr scurt ca să se transmită prin el poziţia care să vină printr sms şi atunci trebuie modificată şi legislaţia în acest sens", a declarat şeful Departamentului de Urgenţă Raed Arafat.

Acesta a precizat că un alt subiect a fost acela a cartelelor neidentificate. "Poate fi corelat cu o adresă cu număr de buletin cu tot care să ne permită să ştim a cărei persoană e numărul folosit. O să vedem abordarea pe care o vom propune în raportul către premier".

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
departament,
raed arafat,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.