USR: Grindeanu, campionul proiectelor reziliate şi anulate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 noiembrie 2023 29 afişări

Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor, „a devenit campionul absolut al proiectelor reziliate şi anulate”, transmite USR.

USR: Grindeanu, campionul proiectelor reziliate şi anulate

„Ministrul PSD a decis să anuleze încă o licitaţie pe drumul de mare viteză Craiova - Lugoj. În 2021 Cătălin Drulă a lansat licitaţia pentru proiectarea drumului rapid Craiova - Lugoj, o legătură rapidă şi sigură între Oltenia şi Banat. A fost primul pas concret în 30 de ani pentru acest proiect major pentru România. Anul trecut, Sorin Grindeanu a anulat ilegal acea licitaţie (decizie definitivă în justiţie) şi lansat în primăvara anului 2022 altă licitaţie, cu argumentul că scurtează termenele. În loc să scurteze termene, ministrul Sorin Grindeanu a blocat tot proiectul”, potrivit unui comunicat de presă.

USR adaugă că ministrul PSD „a început procedura de anulare şi pentru a doua licitaţie pe sectorul dintre Caransebeş şi Lugoj, după ce nu a fost în stare să semneze contractul de proiectare cu firma câştigătoare”.

„Astăzi se putea lucra din plin pe contractul de proiectare lansat de Cătălin Drulă. Dar Sorin Grindeanu s-a opus. În loc de asta, reia totul de la început pe ultimul sector. Asta înseamnă să îţi baţi joc de olteni şi de bănăţeni, de banul public şi de şansa şoferilor de a scăpa de traseul lent şi criminal de pe DN6", spune Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
grindeanu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.