Următoarea criză globală de sănătate? Lipsa de alimente - expert

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 iunie 2022 41 afişări

Lipsa tot mai mare de alimente ar putea reprezenta aceeaşi ameninţare la adresa sănătăţii mondiale precum pandemia COVID-19, a avertizat o personalitate importantă din domeniul sănătăţii la nivel mondial.

Următoarea criză globală de sănătate? Lipsa de alimente - expert

Creşterea preţurilor la alimente şi energie, provocată în parte de războiul din Ucraina, ar putea ucide milioane de oameni atât direct, cât şi indirect, a declarat marţi, într-un interviu acordat Reuters, Peter Sands, directorul executiv al Fondului mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei.

„Penuria de alimente funcţionează în două moduri. Unul este că ai tragedia oamenilor care mor efectiv de foame. Dar în al doilea rând, există faptul că, adesea, un număr mult mai mare de oameni sunt prost hrăniţi, iar acest lucru îi face mai vulnerabili la bolile existente", a spus el.

El a spus că eforturile de îmbunătăţire a pregătirii pentru pandemii nu ar trebui să facă greşeala „clasică" de a se preocupa doar de crizele care seamănă cu cea mai recentă ameninţare cu care s-a confruntat lumea.

"Nu este la fel de bine definit ca un agent patogen nou-nouţ care apare cu simptome noi şi distincte. Dar ar putea fi la fel de mortal", a spus el.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 15 milioane de oameni ar fi putut muri din cauza COVID-19.

Sands a declarat că sunt necesare investiţii în consolidarea sistemelor de sănătate pentru a ajuta la pregătirea pentru repercusiunile crizei de alimente, ceea ce face parte din atribuţiile Fondului Global.

Fondul cu sediul la Geneva, în Elveţia, îşi propune să strângă 18 miliarde de dolari pentru a stimula sistemele de sănătate, pentru a lupta împotriva celor trei boli principale din numele său şi pentru a inversa regresele cauzate de pandemie. Acesta a strâns puţin peste o treime din obiectivul său pentru perioada 2024-2026.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criză globală,
lipsa,
alimente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.