Unul dintre cei mai mari producători de lactate din România intră în insolvenţă, având datorii de peste 30 mil. lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 08 decembrie 2023 272 afişări

Unul dintre cei mai mari producători de lactate din România intră în insolvenţă, având datorii de peste 30 mil. lei

Prodlacta, unul dintre cei mai mari producători locali de lactate, având simbolul bursier PRAE, şi-a cerut insolvenţa, conform datelor de pe site-ul Tribunalului Braşov, unde a fost depus dosarul. Conform datelor de pe site-ul tribunalului cererea a fost făcută de debitorul (Prodlacta SA n-red), iar la creditor este trecută compania SC SLF PROTECT SECURITY SRL, PRIN REPREZENTANT LEGAL.

Prodlacta este unul dintre cei mai mari producători de lactate, având o unitate de producţie în cartierul Bartolomeu din Braşov. În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 142 de milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de anul precedent. Profitul net a depăşit 2 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât în anul precedent. Numărul de angajaţi a fost de aproape 300, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Prodlacta este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul PRAE. Compania avea în primul semestru datorii curente de peste 30 de milioane de lei.

Dacă cererea de insolvenţă se aprobă, Prodlacta ar fi la a doua experienţă de acest fel. În 2011, Prodlacta a intrat în insolvenţă însă după circa doi ani a scăpat de această etapă.

Prodlacta are 42,1 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt JLC Germany GmbH (27,91%), JLC SA Chişinău (27,53%), JLC Investment GmbH (10,73%) şi statul român, prin AAAS (3,74%).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.