Una dintre cele mai importante pieţe de real estate din întreaga lume iese din furtună

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 13 februarie 2023 91 afişări

Una dintre cele mai importante pieţe de real estate din întreaga lume iese din furtună

Sentimentul general privind direcţia în care se îndreaptă preţurile locuinţelor suedeze s-a îmbunătăţit în ultimele luni, după o lungă perioadă de criză imobiliară şi pesimism. La această transformare a contribuit şi temperarea preţurilor pentru energie, dar şi speranţa că episoadele de majorare a dobânzilor se apropie de sfârşit, scrie Bloomberg.

Suedezii se aşteaptă acum la o redresare a pieţei imobiliare, după ce o serie de runde de majorare a ratei dobânzii a dus la creşterea costului pentru creditele ipotecare şi a făcut ca preţurile proprietăţilor din Suedia să se confrunte cu una dintre cele mai grave prăbuşiri la nivel global.

Cele mai recente date publicate arată o îmbunătăţire semnificativă a percepţiei generale legate de situaţia real-estateului suedez. În prezent, 41% dintre suedezi consideră că preţurile vor continua să scadă în continuare (anterior 50% dintre aceştia vedeau scenariul posibil – n.r), în timp ce 33% cred că o redresare a pieţei este pe drum (anterior doar 28% ) 

Raportul SEB este unul dintre cei mai importanţi indicatori principali pentru real-estate-ul suedez, care s-a confruntat cu o scădere abruptă a preţurilor de 16% la începutul lui 2022.

„Îmbunătăţirea sentimentului privind piaţa imobiliară a fost una punctuală şi fenomenul s-a continuat şi în februarie. Există mai multă certitudine în ceea ce priveşte ratele şi inflaţia, iar acest lucru a contribuit la această transformare pozitivă”, au declarat economiştii suedezi.

Riksbank a majorat săptămâna trecută dobânda cheie cu o jumătate de punct procentual, la 3%, şi a declarat că plănuieşte mai multe majorări pentru a combate inflaţia galopantă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
real,
important,
piata,
furtuna,
preturi,
imbunatatire,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.